A Huaweié az idei év legjobb prémium okosórája az EISA szerint

A HUAWEI WATCH Ultimate nyerte el az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) 2023-2024 legjobb prémium okosórájának járó díját. A több mint hatvan nemzetközi fogyasztói elektronikai szaklap és online médium szakíróit tömörítő szövetség zsűrije szerint a WATCH Ultimate a kiváló minőségű, innovatív anyagokat – cirkónium-alapú folyékony fém, zafírüveg és kerámia - ötvöző kialakítása, a szinte bármilyen alkalomhoz passzoló, stílusos dizájnja, a hosszú üzemideje, valamint a fejlett egészségtámogató funkciói miatt emelkedik ki a prémium okosórák mezőnyéből.

Az EISA minden évben listát állít össze a kiemelkedő szórakoztató elektronikai termékekről. Hat kategóriában a legfejlettebb technológiákat és funkciókat ötvöző, kiemelkedő teljesítményű új termékek közül szavazással választotta ki a szövetség közgyűlése az egyes kategóriák győzteseit. A zsűri idén a HUAWEI Watch Ultimate-nek ítélte oda a „2023-2024 legjobb prémium okosóra” díjat.

Az EISA szerint a kiváló stílus és a mély funkcionalitás ötvöződik a Huawei pompás Watch Ultimate készülékében, amely ideális társ bárki számára, aki okosfunkciókkal ellátott órára vágyik, és azzal az élvonalba szeretne tartozni. „Egy nagyszerűen megtervezett eszköz, amely képes lépést tartani a pörgős életmóddal és a kalandokkal” – írják összegzésükben.

Luxusórákat idéző dizájn, prémium kialakítás
A HUAWEI WATCH Ultimate nemcsak a fejlett technológiákat felsorakoztató, egészséget és életmódot támogató jellemzőivel nyűgözi le viselőjét, hanem stílusos és gyakorlatilag bármilyen alkalomhoz illő dizájnjával is – legyen szó hétvégi túrázásról vagy egy exkluzív eseményről. A Voyage Blue és Expedition Black színekben elérhető HUAWEI WATCH Ultimate órához cirkónium-alapú folyékony fém anyagot használt a gyártó, amelynek keménysége, vízállósága és kopásállósága meghaladja a titánét és a rozsdamentes acélét. Az EISA emellett kiemelte a WATCH Ultimate zafírüveg burkolatát és kerámia keretét, amely egy vékony, 1,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt keretez. Az anyaghasználat így a még nagyobb strapabírás mellett a hagyományos luxusórákra emlékeztető, elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek.

Kiváló társ vízben és szárazföldön egyaránt
A HUAWEI WATCH Ultimate-tel 100 méteres vízállóságot kínál, ez olyan funkció, amellyel kevés más termék rendelkezik az okosórák piacán. A 10 ATM merülési képesség nemcsak a vízállóság mechanikájára utal, hanem az órát egy fejlett búvárkomputerrel is ellátta a gyártó, amely útmutatást és technikai eszközöket biztosít a felhasználóknak a víz alatti merülésekhez, legyen szó szabadtüdős merülésekről vagy profi búvárkodásról.

Az óra természetesen nem csak vízben, hanem a szárazföldön is kiválóan teljesít. Az Expedíció módot a precíziós, kétfrekvenciás ötrendszerű GNSS helymeghatározási képesség és a nagy teljesítményű szabadtéri sportolási funkciók hajtják. Amikor az Expedíció mód aktív, az óra olyan adatokat jelenít meg, mint az idő, az akkumulátor töltöttsége, a dátum, a pulzusszám, az útpontok távolsága és az edzés során megtett távolság, ezekkel segítve a felhasználókat helyzetük és tevékenységük jobb megértésében. A kültéri környezeti információk, például a tengerszint feletti magasság, a légnyomás, az időjárási figyelmeztetések, a napkelte és napnyugta, a holdfázis és az árapály jól láthatóan jelennek meg, segítve a felhasználókat, hogy tájékozódjanak a környezeti változásokról, és elkerüljék a vihar, villámlás és mennydörgés miatti veszélyes helyzeteket.

Akár két hétig is bírja töltés nélkül
Az EISA a HUAWEI WATCH Ultimate teljesítményét is dicsérte. Az okosóra 530mAH-s akkumulátorának köszönhetően a felhasználók akár 2 hetet is eltölthetnek1 az órával anélkül, hogy aggódniuk kellene az akkumulátor lemerülése miatt. Ha az akkumulátor mégis lemerülne, a vezeték nélküli gyorstöltő mindössze 10 perc alatt 25%-ra, 60 perc alatt pedig teljesen feltölti az órát.

Az EISA ítészei nem először díjaztak Huawei-okosórát: a gyártó viselhető eszközei az elmúlt években sorra nyerték el a szövetség szakíróinak elismerését, 2019 és 2023 között már negyedik alkalommal választottak Huawei-okosórát a legjobbnak valamely kategóriában. A vállalat sorra hozza az okosóra-innovációit a magyar piacra is: július elején érkeztek Magyarországra a gyártó legújabb prémium okosóra sorozatának képviselői. A futurisztikus dizájnú HUAWEI WATCH 4 és WATCH 4 Pro modellek önálló eSIM funkciókkal rendelkeznek, emellett egyidejűleg hét érték – az EKG, véroxigén-szint, pulzus, bőrhőmérséklet, stressz-szint, artériás érfalmerevség, valamint a tüdőfunkció – figyeléséhez is hozzájárulhatnak2.

1 A Huawei labóratóriumi tesztjei alapján. A tényleges használat a termékkülönbségek, felhasználói szokások, illetve a környezeti változók miatt változhat.
Az akkumulátor 14 napig bírja a következő helyzetekben: 30 perc Bluetooth hívás/hét, 30 perc zenelejátszás/hét, pulzusfigyelés engedélyezve, HUAWEI TruSleep™ alváshoz engedélyezve, 90 perc edzés/hét (GPS engedélyezve), üzenetértesítések engedélyezve (50 SMS, 6 hívás és 3 riasztás/nap), 200 képernyőbekapcsolás/nap.
Az akkumulátor 8 napig bírja a következő helyzetekben: 30 perc Bluetooth hívás/hét, 30 perc zenelejátszás/hét, pulzusfigyelés engedélyezve, HUAWEI TruSleep™ alváshoz engedélyezve, stresszfigyelés engedélyezve, 180 perc edzés/hét (GPS engedélyezve), üzenetértesítések engedélyezve (50 SMS, 6 hívás és 3 riasztás/nap), 30-percnyi képernyőbekapcsolás/nap.
2 Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául