Új műsorstruktúra, még nagyobb lendület a Class FM-nél

Megújult műsorokkal, friss struktúrával és még több magyar zenével pezsdíti fel kínálatát a Class FM. Hazánk leghallgatottabb rádiójának műsorszerkezetében több változás is életbe lép, a cél továbbra is a hallgatói igények maximális kiszolgálása. A programing fejlesztése során a piaci trendeknek megfelelően elsődleges szempont a hazai előadók még erősebb támogatása, és több felület biztosítása a populáris és alternatív zenék számára is.

Megújult műsorstruktúrával erősít a Class FM. A piacvezető rádió a hallgatói élmény további fokozására törekszik, és kínálatában még nagyobb szerepet kapnak a hazai előadók.

Az új program keretében kiterjesztik a hétvégi Class Kívánságműsor adásidejét, így a hallgatók szombatonként déltől egészen este 8-ig kérhetik kedvenc slágereiket – és lehetnek az ország első számú rádiójának „zenei szerkesztői”. Megújul a Class Night is; a 2.0-ás változatot – amelyet természetesen továbbra is Szani Roland vezet - új hangulat, lassabb, lazulós tempó, kellemes, smooth slágerek jellemzik, ezzel is ráhangolva mindenkit az estére.

Digitális fronton is tovább erősödik a Class FM. Továbbra is hetente jelentkezik a rádió népszerű műsora, a Class Utas, amelyben az ország legkedveltebb előadói adják egymásnak a stafétát Garami Gábor autójában, és mesélnek szakmai valamint magánéleti titkaikról is. A Morning Show adásai pedig már Podcast verzióban is elérhetőek az összes népszerű platformon, hogy a hallgatók egyetlen pillanatról se maradjanak le.

„A rádiózásban a legnagyobb kihívás, hogy meg tudjunk újulni, hogy képesek legyünk olyan tartalmat adni, amely leköti, megfogja, szórakoztatja a hallgatókat és versenyképes mindennel (Facebook, TV, internet), ahol napi szinten szórakozást keresnek” – mondta el Bolla Zsolt, a Class FM programtanácsadója. „Olyan zenét kell játszani, amelynek arculata van, amihez nem kell kutatni, és playlist-eket összeállítani, de olyan markáns és komplett élményt nyújt, amiért érdemes rendszeresen visszajönni. Ma már kiemelten fontos, hogy a zene mellett hasznos információkat is kapjon a hallgató, persze különleges és közvetlen egyéniségektől, szórakoztató és befogadható módon. A Class FM az egész napot átívelő műsorstruktúrával igazodik a legújabb hallgatói szokásokhoz. Magyarország meghatározó rádiójaként hivatás és kötelesség is a hallgatók számára színvonalas műsort készíteni, ami egyúttal amellett, hogy szórakoztat, hasznos és fontos tartalmat is ad” – magyarázta a szakember.

Megújul a rádió hétvégi programja is, a Class Mix-ben hétvégén esténként 4 órán keresztül DJ WhiteBoy pörgeti fel a bulira készülődőket, pénteken a legnépszerűbb klubslágerekkel, szombaton pedig hazai felvételek mixeivel hangol a partikra: ekkor kizárólag magyar előadók slágerei lesznek hallhatóak, de nem a megszokott formában, hanem izgalmas módon keverve, tele dinamikus elemekkel.  A Class Magyarokból is többet kapnak mostantól a hallgatók, egy órával nő a vasárnap esti műsor adásideje, így jelentősen több hazai előadó felvétele kerülhet bemutatatásra.

„Ahogy a megújult műsorstruktúrából is látszik, a Class FM egyértelműen elkötelezett a magyar könnyűzene iránt. Túl a törvényileg előírt zenei arányokon, szeretnénk minél nagyobb felületet biztosítani a hazai zenekaroknak, előadóknak. Természetesen az arculatot a hallgatói attitűdök menték alakítjuk, de mindenképpen szükség van specifikus zenei műsorokra is, ahol koncentráltabban van jelen a magyar zene” – mondta Hamvas Viktor, a Class FM programigazgatója, aki hozzátette: Magyarországon egyedülálló, hogy egy rádió kizárólag hazai előadók slágereivel tölt meg egy 4 órás, szombat esti mixműsort.