Radics Gigi és Dukai Regina számára családi örökség a zene [VIDEÓ]

Radics Gigi életében egészen kisgyermekkora óta fontos szerepet játszik a zene. Az énekesnő hatévesen már rajongott Beyoncéért, pedig a szülei kezdetben nem igazán ismerték az R&B műfajt. Dukai Regina sem felejti el soha azt a pillanatot, amikor alig négyévesen valósággal megbabonázta a zene. Azóta megannyi slágert és előadót a szívébe zárt, de vajon hogyan jutott el Whitney Houstontól a Deep Purple-ig? S miért dobta sutba a CD-lejátszót, hogy az okoseszközein található digitális alkalmazásokra cserélje?

Hazánk népszerű énekesnője, Radics Gigi a családból hozza a zene iránti kötődését. „Hatéves voltam, amikor először hallottam Beyoncét. Hatalmas szerelem volt, állandóan a Crazy In Love-ot énekeltem, pedig édesapám, aki vendéglátós zenész volt, akkor még nem igazán ismerte az R&B-t. Később persze ez megváltozott, és 2009-ben volt szerencsénk élőben is megnézni egy koncertjét. Hatalmas élmény volt!” – árulta el az előadó, aki eleinte nem sokat tudott a kedvencéről. „Kezdetben nem volt még internetünk, körülbelül tízéves lehettem,amikor utána tudtam nézni Beyoncénak és megtudtam például, hogy a Destiny’s Childban indult a karrierje. Szerencsére ma már könnyebb dolgom van, és nem csak kutakodni tudok a neten, de online hallgathatok zenét bárhol, bármikor, akár a telefonomról is elérem a leginspirálóbb slágereket” – árulta el Gigi, aki a legális zeneletöltést támogatja. „Egy előadót és a munkásságát szerintem azzal tisztelhetjük meg a legjobban, hogy hivatalos forrásokból szerezzük be a dalait. Én is rendszeresen hallgatok albumokat például a Deezeren, nemrég kipróbáltam a MyMusic-ot is, szuper, hogy korlátlanul hallgathatom a kedvenceimet.

Gigihez hasonlóan Dukai Regina is az élet egyik legnagyobb ajándékának a zene szeretetét tartja, amit nagymértékben köszönhet a szüleinek is. „Az anyukám Whitney Houston iránti rajongásával szinte megpecsételődött a sorsom. Négyéves voltam, amikor rákattantam az I Wanna Dance With Somebody-ra, kívülről fújtam és tanultam a többi Houston-dalszöveget is, mert úgy akartam énekelni, ahogy ő. Apukám eközben minden reggel Led Zeppelinnel, Deep Purple-lel vagy az Eaglesszel ébresztett minket” – mesélte nevetve a modell, aki úgy érzi, a zene számára egyfajta menedék. „Ha például rossz kedvem van, csak bezárkózok a fürdőszobába és hangosan énekelgetek. Kiadok magamból mindent, ami kellemetlen érzésekkel tölt el, és utána mindjárt jobb” – vallotta be a sztár, akinek a zenei ízlése meglehetősen széles spektrumon mozog, és legszívesebben online formában hallgatja a kedvenc számait.

Mostantól bárki úgy hallgathat online zenét, hogy nem fogyasztja vele a meglévő mobil adatcsomagját belföldön. A Telenor MyMusic Starttal már 290 Ft-ért normál hangminőség mellett 15 órányi, 990 Ft-ért pedig korlátlan adathasználattal érhetőek el a Deezer, az Apple Music és a TIDAL kifogyhatatlan zenetárai vagy az online rádiók adásai.