Oláh Gergő győztesnek született

Oláh Gergő négy évvel ezelőtt az egyik legnagyobb hazai tehetségkutatóban vált országszerte ismertté, és a karrierje a győzelem óta is töretlenül ível felfelé. Az énekes egy ideje nem csak szólóban, hanem Roma Soul nevű formációjával is színpadra lép, amelynek elindításakor egykori mentorától, Geszti Pétertől kért tanácsot. Gergő többek között erről is mesélt hétfőn a Class Utasban, ahol hétről hétre a legnépszerűbb előadók vallanak szakmai és magánéleti titkaikról is.

Négy éves korában egy óvodai előadással és népdalokkal indult Oláh Gergő zenei karrierje, amely ezután iskolai énekversenyekkel folytatódott. Az énekes ízlése később a szülei által hallgatott stílusokkal is szélesedett – derül ki a Class FM népszerű digitális műsorában. „Nagyon jó előadókat hallgattak a szüleim Stevie Wondertől kezdve Luther Vandrosson át a Boney M-ig, de szerették Jacksont is. Ezek hatására is kezdtem el jelentkezni könnyűzenei versenyekre és többet meg is nyertem. Büszke vagyok rá, hogy harmadik helyezett soha nem lettem, csak első és második - vagy különdíjas” – emlékezett vissza nevetve a sztár, aki egy erdőkkel körülvett kis faluban nőtt fel Karancslapujtőn.

„Előfordult, hogy az unokatestvéreimmel - akikkel egymás mellett laktunk - hajnal ötkor felkeltünk azért, hogy a kutyákkal kimenjünk az erdőbe és őzeket, szarvasokat lássunk. Nagyon élveztem ezt az időszakot, csak a tanulással volt egy kicsit nehezebb: bevallom, nem voltam annyira szorgalmas” – árulta el Garami Gábornak az énekes, aki jelenleg Roma Soul nevű formációjára koncentrál.  „Szerettem volna valami olyat csinálni, ami egyedi. Nagyon sok embert megkérdeztem a szakmából, például Geszti Pétert is arról, hogy mi lenne, ha az autentikus roma muzsikát modern zenei stílussal vegyítenénk? Ő is bíztatott, így belevágtam és szerencsére azt látom, hogy a visszajelzések is nagyon jók!” – mondta Gergő.

Milyen célok szerepelnek Oláh Gergő bakancslistáján? Mi volt a legnagyobb gyerekkori álma? Mi volt a kedvenc tantárgya az iskolában? Kiderül a Class Utas legújabb epizódjából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.