Lucky Chops - a legbulisabb fúvós banda!

Már 3 hét sincs a Lucky Chops első magyarországi fellépéséig, ismerkedjünk meg most egy kicsit közelebbről is a hihetetlenül energikus zenekarral.

  • A csapat nagyobbik része a világhírű LaGuardia Arts High School tanulójaként találkozott egymással és határozták el, hogy szabadidejükben is együtt fognak zenélni. Ebben az az iskolában, és zömében erről az iskoláról és tanulóiról forgatták anno a Fame című filmet is, s a mai napig angol nyelvterületen csak “the Fame school”-nak hívják. Az óraadó tanárok között olyan neveket is találhatunk, mint Suzanne Vega, Jake Gyllenhaal vagy Eric Whitacre, aki maga is az iskola tanulója volt.
  • A banda először egy iskolai feladat kapcsán ment le a New York-i metróba zenélni, de annyira megtetszett nekik, hogy a későbbiekben rendszeresen visszajártak, az utazóközönség legnagyobb örömére.
  • Egy dél-amerikai turistának köszönhetik a hírnevüket, ő videózta le az egyik metrós fellépésüket és tette fel az internetre, ahol pár hét alatt milliós nézettséget értek el, és minden országba eljutott a hírük az egész világon. Később a zenekar megkereste a férfit, hogy személyesen is elmondják neki, mennyire örülnek, hogy aznap megnézte a koncertjüket.
  • Mindannyian azt vallják: a zene nem hangjegyek gyűjteménye, hanem érzelem, ezért is adnak bele mindent, amikor zenélnek. A kritikusok szerint is olyan energiával játszanak a színpadon, ahogy csak nagyon kevesen.
  • Sokkal jobban szeretnek élőben zenélni, mint lemezeket vagy videókat készíteni. A közönség reakciója mindig további pluszokra sarkallja őket, amit a stúdió steril körülményei között nehezebb előhívni magukból.
  • Minden egyes tag más zenei háttérrel rendelkezik: van pop, hip-hop, rock, jazz és világzenei “szakember” is közöttük, állításuk szerint ezért is tudnak olyan jól együtt dolgozni és mindig újabb átiratokat készíteni.
  • Ma már mindegyikük főállású zenész és jelenleg a zenekar tölti ki a napjaikat.
  • Még  mindig lejárnak a New York-i metróba is zenélni, ha újabb dalokat akarnak tesztelni a közönségen.
  • Jelenleg első világkörüli turnéjuk zajlik, amivel január végén érnek Európába és egészen tavaszig az öreg kontinens rajongóit kápráztatják majd el estéről estére.

 

A február 7-i, Akvárium Klub koncertjükre jegyek már csak korlátozott számban kaphatók a helyszínen illetve a Ticketpro országos hálózatában, valamint a www.livenation.hu oldalon keresztül.