Doro Pesch feat. Tarja Turunen – megint együtt

Doro - Fear No Evil

Sokadjára látható, hogy a metálzenélés két királynője előszeretettel dolgozik együtt. Korábban Tarja EP-jén megjelent próbálkozásuk, a The Seer című dal hódított, sőt ez előtt is voltak kooperálási kísérletek. Doro ugyan most semmi újat nem művelt, mégis elérkezettnek látta az időt, hogy egy közös fellépés videó anyagát publikálja, mely mind közül a Fear No Evil album Walking With The Angels c. remeke.

A mintegy 5 és fél perces videócska ugyanis a november 26-án megjelenő 25 Years In Rock jubileumi dupla-DVD-t hivatott promocionálni csakúgy, mint az előzőleg a rajongó tömegek elé vetett Klaus Meine és Rudolf Schenker segedelmével készült darab, a Scorpions klasszikusa, a Rock You Like A Hurricane. Ez utóbbiakhoz kötődő fontos dátum még november 23., ekkor debütál ugyanis a DVD vetített változata a moziban, egész pontosan pár órácska autogramosztogatással megtoldva a berlini UCI Kinowelt Colosseumban.

Visszatérve magára a klipre. Legyünk őszinték: noha sokan mondják, hogy az ellentétek harmóniája kedves a fülnek, az enyémnek most nem az. Az évek során lett volna idő bőven, hogy megszokjam a metál zenélés Nagyasszonyának és kedvenc Jégkirálynőnknek (nem akarnám a fémzene Material Girljének titulálni Tarját) együtt elkövetett munkáit. Ez most mégsem jött össze. Én csak a klasszika és rombolás közti szakadékot látom, mindezt ráadásul silány kameraállásokból. Promóció helyett kezdek elbizonytalanodni, hogy a válogatás tényleg olyan érdemes-e, mint a 46 esztendős szőkeség eddigi lenyűgöző alakításai vagy Doro végül megöregedett?