Dark The Suns - Sleepwalking in a Nightmare(előzetes)

Dark The Suns - Sleepwalking in A Nightmare

Jyväskyläi, azaz finn származású ízig-porig nordikus-melodikus muzsikát játszó csapat a Dark The Suns. Nemcsak a műfaj, de minden bizonnyal már a név is elárulja, hogy a négytagú banda nem a vígabb oldaláról énekli meg az életet. Most pedig a már eddig is búskedélyű finnek, harmadik albumukhoz érkezve kijelentették, minden eddiginél mélyebben melankólikus és szívet tépően szimfonikus hangzást kreáltak. 

A november 24-én debütáló Sleepwalking In A Nightmare elnevezésű korongról tudható, hogy alaposan meg lesz pakolva kemény riffeléssel, valamint a doom-gótos szépség és szörnyeteg alapkészletről sem kell lemondanunk. Mikko Ojala a growlokkal a rémes, míg Eliisa Tuomanen bájos hangjával a női princípiumot képviseli.

A lemez maga előreláthatóan 11 dalt tartalmaz. Ezek közül máris a neten kering az első kiadott websingle, a Don’t Fear The Sleep, mely a címadó nóta mellett még a Wounded By Broken Dreams megénekelt elégiáját tartalmazza. A promóciós anyag ezen felül abszolút mutatós. Vörös-fekete kissé párás-jeges képek hangolnak rá a külcsín által a meglehetősen zúzmarás mondanivalóra.

Amiért még érdemes odafigyelnünk a Dark The Suns-ra az a banda körül sürgölődő legénység. Az együttes az első kiadványtól (In Darkness Comes Beauty) kezdve a Firebox Recordsnál dolgoztat, így a tökéletesítést Arttu Sarvanne a Watercastle stúdióból és Mika Jussila a Finnvox munkatársa végzi el.

Más jellegű és sokkal sajnálatosabb hír, hogy Juha Kokkonen újból megvált a csapattól, így most másodgitáros és billentyűs nélkül maradt a Dark The Suns egy időre, noha állítólag Juha utódját már megtalálták, csak az alkalmas időpontra várnak a bejelentéshez.