Avantasia All-Star - Ismét színpadon

AvantasiaA német Tobias Sammet által alapított Avantasia 2008-as turnéja után lehetetlennek tűnt a koncertsorozat megismétlése. A projekt rengeteg énekest és zenészt érint, ennek következtében igen nehéz színpadra vinni mindannyiukat, egyszerre. Két éve a Sziget-en is játszottak, ám akkor az egyik kedvencem, Michael Kiske nem vállalta a fellépést, és így nem mentem el. A mai napig bánom....

A német szimfónikus power metalt játszó banda neve keveseknek lehet ismerős hazánkban. Stílusuk a régi idők heavy metal úttörőire hasonlít leginkább, mint az Iron Maiden, vagy a Helloween. Pörgős, sokszor kemény dallamok, változatos éneklés, és egy kmplett történetet elmesélő album - avagy Tobias Sammet metál operája ismét életre kel! A dobok mögött nem más, mint Eric Singer, a Kiss dobosa! Továbbá olyan nevek is feltűnnek majd, mint Klaus Meine, a Scorpions énekese.

A The Scarecrow című album után idén jelent meg annak dupla lemezes folytatása, The Wicked Symphony, illetve a The Angel of Babylon. Utóbbit a közönség kevésbé fogadta jó szívvel, testvéréhez hasonlítva tényleg gyengébbnek hat. Nekem is beletelt jó néhány hallgatásba, mire el tudtam kapni a hangulatát teljesen.

Tobias nagy várakozásokkal tekint a 2010 decemberére tervezett turnéra: egy interjúban elmondta, hogy ezúttal nem egy 10 dalos fesztivál fellépést kapnak majd a rajongók, hanem egy több órás, az Avantasia teljes világát és történetét bemutató metal operát. A pontos dátumok később lesznek kihirdetve.