Ákos fényárban pompázó szintirockkal zárta az idei évet [GALÉRIA]

Ákos már-már hagyománnyá váló dupla arénás évzáró koncertjével ismét sikerült magasra raknia a "lécet". Mikor az ember azt hinné, hogy ennél már nincs tovább és kérdezi magától, hogy "mi újat lehet még egy eddig is eszméletlenül látványos produkcióba tenni?" akkor Ákos és zenekara könnyedséggel megadja a választ!

Idén jónéhány magyar és külföldi előadáson jártam az Arénában, de bizton állíthatom, hogy ilyen színvonalas koncertet idén nem láttam szerény kis hazánkban.

Az a zseniális látványvilág amit a színpad köré építettek, minőségi munka! Itt most nem a már megszokott töménytelen mennyiségű új fénytechnikai megoldásra gondolok (lézershowra és társaira), hanem a eddig még nem látott háttérvetítések a háromszög alakban felépített színpadelemen is ámulatba ejtették a közönséget.

A koncerten felváltva szólaltak meg az új albumról és régebbről ismert (Gépszabadság, Minden ami szép volt, Idelenn idegen, Majom a ketrecben, és a már lassan 20 éves Minden, ami szép volt) dalok is. A törzsgyökeres Bonanza Banzai fanok sem maradtak kielégítetlenül. Rengeteg régi bonanzás dalt újrahangszereltek Ákosék. Sőt, a Helyreigazítás intro után egyenesen a Tánc című számmal kezdték az estet, ezáltal gyorsan bemelegítve és lázba hozva a közönséget. "Mindig az erotika, mindig a politika, mindig az a rengeteg gond". Viszont aki eljött a koncertre azok két órán át elfelejthették gondjaikat, és ahogy a dal is folytatódik: "legyen kicsit vége, kikapcsolhatsz végre". Megszólaltak olyan nóták is a repertoárba, mint az egyik személyes kedvencem a 101-es szoba, Monumentum, Éjjel a városban, Néma film, Félelem II. és a Csak a szerelmen át című szerzemény is.

center

Az est a már jól ismert az Adjon az Isten jó éjszakát soraival zárult.

Az elmúlt négyéves szintirock időszak záróakkordjaként láthattuk a kétnapos produkciót. Koncertjeit csak idén 120 ezren látták a turné alatt.