Olimpikon lánya utazik Rióba a Miss Balaton különdíjasaként

A hétvégén zajlott le a Miss Balaton by Cosmopolitan szépségverseny döntője, ahol most egy értékes különdíj is gazdára talált. A 18 éves keszthelyi lány, Ángyán Rebeka ugyanis hat napot tölthet el a magyar olimpiai csapat hivatalos vendégeként Rio de Janeiróban.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal kötött együttműködésnek köszönhetően idén hangsúlyos szerepet kapott a sport a szépségversenyen. Már a castingokon is voltak sportoláshoz kapcsolódó feladatok, a táborban pedig már a szurkolói mezben edzettek a lányok. A legnagyobb izgalommal viszont mindenki azt várta, hogy kit választ majd különdíjasnak a magyar olimpiai csapat, aki hat napot tölthet el Rióban az olimpiai játékokon. A szerencsés a 18 éves Ángyán Rebeka lett, akinek egy álma vált valóra ezzel a nyereménnyel.

„Gyerekkorom óta nagyon fontos szerepet játszik az életemben a sport. Apukám a 2000-es Sydney-ben megrendezett olimpián sportlövőként versenyzett, és nekem is nagy álmom volt, hogy egyszer kijussak az ötkarikás játékokra. Korábban sportolóként szerettem volna: hat évig lovagoltam, három évig atletizáltam, egy évig pedig szertornáztam, de sajnos a különböző sérülések miatt abba kellett hagynom ezeket a sportágakat” – kezdte Rebeka. „Amikor átvettem a nyereményt, nem csak az én szemem telt meg örömkönnyekkel, de láttam, hogy apu is nagyon boldog. Alig várom az utazást, már csak néhány nap, és ott szurkolhatok a magyar csapatnak. Az biztos, hogy minden versenyre ki fogok menni, amire csak lehetőségem lesz.”

Rebeka mellett díjat kapott még Sicra Andrea, aki a közönség kedvence volt a szombati balatonfüredi döntőn. Az első helyezést a 20 éves Nagypál Krisztina érte el, első udvarhölgye Németh Nikolett, második udvarhölgye Kozma Klaudia lett.