Marton Adrienn: A tiszta étkezés nem csak a csinos alak miatt fontos

Konyhasó, finomított cukor és liszt, na és persze vanília aroma… Ezeket száműzné minden konyhából Marton Adrienn. A Miss Balaton by Cosmopolitan új casting trénere néhány hasznos tippet osztott meg, amelyek nem csak abban segíthetnek, hogy csinosabb legyen az alakunk, hanem egészségesebb legyen a szervezetünk is.

Modellként és szépségkirálynőként bejárta a világot, ma pedig már két kisfiú gyönyörű anyukája Marton Adrienn. 28 évesen eldöntötte az egészsége érdekében sokkal tudatosabban fog étkezni, hiába nem szaladnak fel rá a kilók, ha egy kicsit néha „csal”. Ma már blogjában mutatja meg, hogy helyettesíthetünk egyszerűen és költséghatékonyan mindennapi hozzávalókat, és hogyan készíthetünk gyors, frappáns ételeket.

„28 éves voltam, amikor észrevettem magamon, hogy bár remek formában vagyok fizikailag, fáradékonyabb lettem, rosszabb volt a hangulatom. Akkor egy részletes vérvizsgálaton szembesültem azzal, hogy bár kívülről minden rendben van, a szervezetem megszenvedi, ha nem figyelek oda az étkezésre. Azóta nagyon tudatosan táplálkozom, és azt szeretném megmutatni minél több embernek, hogy ez nem is olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnik” – kezdte Adrienn. „Jó hír, hogy már nem kell a csirkemell-saláta kombinációnál megragadni, rengeteg alapanyag közül lehet válogatni. Így azt üzenem azoknak a szépségversenyre jelentkező lányoknak, akik most kezdenek alakformálásba vagy éppen szeretnének életmódot váltani, hogy nézzenek körbe a boltokban, piacon, és tegyék változatossá az étkezésüket egészséges ételekkel.”

Adrienn napi étkezésének 40-50 százalékát a nyers zöldségek teszik ki, mindig odafigyel, hogy kiváló minőségű, nem hidrogénezett növényi olajakat fogyasszon, amelyek nem csak finommá teszik a salátákat, de jobban is hasznosulnak a zöldségekkel együtt. Néhány egyszerű dolgot szerinte mindenkinek érdemes betartani a jobb közérzet és szebb alak érdekében.

„Nem kell rögtön drasztikus változásokra gondolni, például, ha a fehér rizst barnára cseréljük, a burgonyát édesburgonyára, ami ráadásul laktatóbb is, a finomított cukrot és lisztet, a konyhasót pedig elhagyjuk, már tettünk az egészségünkért. Nálam még a vanília aroma is tiltólistán van, sajnos nagyon egészségtelen” – sorolta Adrienn a tanácsokat.

A Miss Balaton by Cosmopolitanra jelentkező lányok további hasznos tippeket kaphatnak Marton Adrienntől, aki idén casting trénerként vesz részt a szépségverseny feladataiban Dobó Ágival, Polgár Krisztivel, Magony Szilvivel és Lipcsei Bettával együtt. A versenyre május 15-ig jelentkezhetnek a 18 és 28 év közötti lányok a www.missbalaton.hu oldalon.