Jack bácsi ünnepi válogatása
Ha eddig csak a napágyon fekve vagy egy bárban ülve élvezted a koktélok adta felfrissülést, itt az idő, hogy új trendet teremts! A Jack Daniel’s az ünnepek alkalmából téli receptgyűjteményével szeretne kedveskedni neked, így karácsonykor sem kell lemondanod a finom italokról. Keverj egyet magadnak, hogy jobban menjen a készülődés, vagy lepd meg velük barátaidat az ünnepi vacsorán. Próbáld ki mindhárom variációt a téli hónapok bármelyik fagyos estéjén. Repüljön a konfetti és érezzétek jól magatokat, amint az amerikaiak kedvenc whiskey koktéljaival köszöntitek az újévet!
Forró méz
- 4 cl Tennessee Honey
- 2 cl friss citromlé
- 1 bárkanál méz
- 1 bárkanál narancslekvár
- 2 cikk friss gyömbér
- 1 egész fahéj
- 2-3 db szegfűszeg
- 1 filter narancstea
- 2,4 dl víz
A fűszereket, a lekvárt, a mézet, a citromlevet és a gyömbért főzzük fel egy edényben, majd tegyük hozzá a teát. Hagyjuk állni 2-3 percig. Öntsünk 4 cl Tennessee Honey-t egy pohárba, majd szűrjük rá a forró italunkat. Egész fahéjjal díszítsük.
Egy cseppnyi Manhattan
- 5 cl Jack Daniel’s
- 2 cl édes vermouth
- 2 öntet angostura bitter
Tegyünk minden összetevőt egy mixerbe és adjunk hozzá jeget. Rázzuk fel, majd öntsük ki egy koktélpohárba. Díszítésként dobjunk a közepébe egy cseresznyét.
Titkos kísértés
- 2 cl Jack Daniel’s
- 2 cl limelé
- 2 cl maraschino likőr
- 2 cl zöld chartreuse likőr
Tegyük a hozzávalókat egy mixerbe, majd jól rázzuk össze jégkockákkal. Öntsük egy hűtött gömbölyített pezsgőspohárba és díszítsük csillagánizzsal. Az ital a klasszikus Final Word-koktél egy módosított változata, amelyben a Jack Daniel’s-t facsart limelével, maraschino és zöld chartreuse likőrrel dobjuk fel.
A Jack Daniel’ s elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak.