A gyömbérfajd felfrissít

Famous Grouse

Skócia kedvenc italát nemhiába nevezik a helyiek az „élet vizének”. A The Famous Grouse whiskyt több mint 100 éve a legjobb minőségű maláta- és gabonapárlatokból házasítják. Az aranysárga italt sokszor a férfias jelzővel illetik, ám mostanában egyre több hölgyrajongója akad a fajdos nedűnek. A gyakran csodafűszer néven emlegetett gyömbérnek számtalan felhasználása ismert. Gyógyszerként, ízesítés gyanánt, de akár teaként is fogyasztható.

Különleges íze üdítőkben és gyömbérsör formájában is visszaköszön. Skócia kedvenc whisky-jének markáns ízét a különleges aromájú, afrodiziákumként is ismert növény, a gyömbér lágyabbá és édesebbé varázsolja, a következő két, pár perc alatt elkészíthető receptet ajánljuk a nyári napokra.

GYÖMBÉRFAJD

Hozzávalók:

  • Highball pohár (magas falú pohár, 230-280 ml-es befogadóképességgel)
  • jégkocka
  • citromgerezdek
  • 25ml The Famous Grouse whisky
  • gyömbérsör

Töltsük fel a poharat jégkockával, facsarjuk rá a citromot, majd adjuk hozzá a The Famous  Grouse-t és végül a gyömbérsört. Keverjük meg és máris kezünkben a nyár indításának kulcsa.

GYÖMBÉRES JERUZSÁLEMI PEZSGÉS

Hozzávalók:

  • Highball pohár (magas falú pohár, 230-280 ml-es befogadóképességgel)
  • jégkocka
  • lime
  • 25ml The Famous Grouse
  • 12,5 ml narancslikőr (triple sec)
  • gyömbérsör

Egy magas falú poharat töltsünk meg jégkockával, és facsarjuk rá egy  lime-ot. Adjuk hozzá a The Famous Grouse-t és a triple sec likőrt, öntsük fel gyömbérsörrel és tálaljuk.