Segítőkutyák a Szigeten

Segítőkutya

2013. augusztus 9-én, pénteken és augusztus 10-én, szombaton segítőkutyák is csatlakoznak gazdájukkal a „szigetelőkhöz”! A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület (NEO MSE) – a kutyák képzésén túl – fontos küldetésének érzi a széleskörű társadalmi szemléletformálást, a fogyatékos személyek integrációjának és esélyegyenlőségének előmozdítását, a segítőkutya-gazdák aktivizálását változatos tevékenységeken keresztül.

A különlegesen képzett segítőkutyák jelenlétével, valamint munkájuk rövid bemutatásával gazdáik nehezebb élethelyzete pozitív élményként jeleníthető meg, ami azért fontos, mert ezt a témát sok esetben tabuként kezeli a társadalom. A segítőkutya-gazdák is beszámolnak arról, hogy ha a kutyájuk mellettük van, a járókelők is bátrabban lépnek oda hozzájuk, teremtenek velük kapcsolatot. Fogyatékosságukról elterelődik a figyelem.

Az állat a beszélgetés apropója („Jaj, de édes kiskutya! Miben segít?”), így érdekes, tartalmas párbeszédek és közös élmények alakulnak ki, amik – a kutya jelenléte nélkül – nagy valósínűséggel sose történtek volna meg. A fogyatékossággal élő gazdák közelebb kerülnek az ép emberekhez, a fesztiválozók pedig egy számukra addig – talán – távolinak és furcsának tűnő világgal ismerkedhetnek meg. Egyszóval, a segítőkutyák hidat képeznek a fogyatékossággal élő és a nem fogyatékos szigetelők között.

Programjaink a Szigeten

Az Egyesületünk különböző helyszíneken, a Sziget Fesztivál sajátos körülményeihez igazodó sokszínű programokkal készül.  2013. augusztus 9-10-én állandó standunknál egésznap várjuk az érdeklődőket az Ability Parkban változatos játékokkal, de az alábbi tervezett programjainkra külön szeretnénk felhívni a figyelmüket: 

Segítőkutya-kiképzés bemutatása, interaktív játékok a kutyák és a fesztiválozók bevonásával

  • Időpont: 2013. augusztus 9. (péntek), 12 óra 
  • Helyszín: Ability Park, NEO Magyar Segítőkutya Egyesület standja
  • Időpont: 2013. augusztus 10. (szombat), 12 óra 
  • Helyszín: Ability Park, NEO Magyar Segítőkutya Egyesület standja

Látványos segítőkutya-bemutató, hangjelző-, mozgássérült-segítő és terápiás kutyák illetve gazdájuk bevonásával

  • Időpont: 2013. augusztus 10. (szombat), 16 óra
  • Helyszín: Civil Sziget (Civil Játszótér)

További információk: 

  • Email: Loványi Eszter, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Honlap: www.segitokutya.net 
  • Facebook: www.facebook.com/segítokutya