Fishing on Orfű 2012

A nyárindító, a várva várt, a kihagyhatatlan - mondom én, aki nem vagyok egy nagy fesztiválozó. Egyszer- egyszer jártam már szinte mindegyiken, de csak itt lettünk visszatérő vendégek. A családias hangulatot már kicsit kinövő fesztivál a hétvégi napokon rendszerint kirakja a "TELTHÁZ" táblát. Ilyenkor tényleg érezhető a tömeg, ezért inkább a kisebb színpadokon levő koncerteket érdemes választani a nagyszínpad helyett. Én még sose bántam meg ezt a döntést, nagyon jó kis zenekarokba lehet belefutni. Ilyen volt idén például a Képzelt város vagy Szabó Balázs Bandája. Odett fellépése feltétlen említést érdemel, hihetetlenül jó hangulatot varázsolt a kislány az idén is lecsapó vihar kellős közepén az A38 sátorban. Mondanám, hogy jövőre nagyszínpad neki, de nem, ő így az igazi, emberközelből.

Itt volt még a Pluto, Frenk, a Stereomilk, kihagyni őket se érdemes, de nem is kell ezen aggódni, valószínű jövőre is képviseltetik magukat, ahogy minden évben. Igen, tényleg sok a visszatérő fellépő az orfűi hétvégén, de ezt nem feltétlen hátrányként említem. Érdekes figyelmi mennyit változnak, fejlődnek az együttesek évről évre. Idén a Stereomilk-ről mondhatom el ezt legfőképp. Habár nem egy mai zenekar, a haveros színtű zenélgetésből profikká kovácsolódtak érezhetően.

Aztán ott volt még az Esti Kornél. Őket nagyon vártam, egy éve nem tudtam odaérni egy koncertjükre se. Ennek ellenére kb. 10 perc után távoztam a színpadtól, én nem is értem mit műveltek, csak álltam értetlenül, egyszerűen messze alulmúlták önmagukat. Hogy mi volt ennek az oka ne firtassuk. Annyit biztosan tudok, hogy a tagok végignyomták a fesztivált a haverokkal, mert naponta ötször támolyogtak szembe velünk. Gyanítom ez látszott a koncertjükön...

Az off-programok évről évre nagyon kínálattal várják a fesztiválozókat, akit nem csábít el a strandolás gondolata elindulhatott fröccs- illetve sörtúrázni is, vagy a szervezett bringatúrák egyikére, de a szabadon kószálni vágyóknak bringakölcsönzőt is üzemeltettek. Mi a gyalogos túrázást választottuk idén, kellemes kis túristaút visz át Abaligetre a barlanghoz, forró nyári nap esetén ajánlott a barlangot közelebbről is megtekinteni, melynek  hűs levegőjében bármelyik másnapos fej percek alatt kivirul. Utána ajánlott egy jó sör a tó partján, ezután garantált a pontos és jó kedvű megérkezés az esti koncertekre.

Idén először egy levezető nappal zárult a fesztivál a honvágyat nem érző zenerajongók nagy örömére, sajnos mi ezt kihagytuk, viszont azt rebesgették, hogy ez a plusz nap jövőre nagyobb hangsúlyt kap. Meglátjuk, ugye? :)