Megközelítőleg ötezren buliztak a sörgyárfesztiválon [GALÉRIA]

Hatalmas bulival zárult a második alkalommal megrendezett DreherFeszt szombaton, sőt, még a Star Wars 501-es légiójának magyarországi helyőrsége is megjelent, hogy együtt élvezze a közönséggel a PASO Plays Covers nagykoncertjét! Az elmúlt évhez képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra, kedvenc sörkülönlegességeik a Dreher Felfedező, a Dreher Kalandor és a Dreher Floral lettek.

Összesen megközelítőleg 5000 látogató fordult meg a kőbányai Dreher Sörgyárak területén szombaton megrendezett DreherFeszten, amely azt jelenti, hogy az elmúlt évhez képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra. A sörgyár kapuit – csakúgy mint a tavalyi első alkalommal – idén is erre az egyetlen napra nyitották meg a nagyközönség előtt, amelyet négy nagykoncert, négy DJ-parti, öt egyedi romkocsma, speciális sörgyári programok és öt, csak a DreherFeszten megkóstolható sörkülönlegesség várt a patinás helyszínen.

A sörgyárfesztivál kedvenc sörkülönlegességei a fűszeres, pikáns aromájú Dreher Felfedező, a kesernyés ízvilágú, ugyanakkor kellemesen gyümölcsös Dreher Kalandor, és a bodzavirágos Dreher Floral lettek, ezek egyaránt elnyerték a közönség tetszését.
A programok közül folyamatos érdeklődés övezte a Főzőház Túrát, hozzávetőlegesen minden hatodik vendég ellátogatott a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző főzőházba, hogy tanulmányozza a sörgyártás kulisszatitkait. Az aktivitások közül az újdonságnak számító Csapold Magad! helyszín ugyancsak népszerűnek bizonyult, hiszen itt mindenki elsajátíthatta a csapolás alapjait, ráadásul a kiválasztott sörkülönlegesség karakterének megfelelő tematikus háttérfalak előtt fotó is készült a csaposról és munkájának eredményéről.

A záró PASO Plays Covers koncertre egész különleges vendégek is érkeztek: a közismert filmslágereket is ska és reggae stílusban előadó formáció először mutatta be a színpadon a Csillagok Háborúja egyik főcímzenéjének feldolgozását, amelyre a hivatalos Star Wars 501-es légió magyarországi helyőrsége és R2D2 is kíváncsi volt.

„Rendkívül különleges élmény számunkra is ez a fesztivál, hiszen nem csak átalakul és megelevenedik a fények, romkocsmák, koncertek, programok által a gyár, hanem ott láthatjuk őket vendégül, ahol nap mint nap készítjük számukra a söröket. Egyet már most megígérhetek: jövőre dupla ennyi sörcsappal és csapossal készülünk! A közönség választásaira pedig érdemes odafigyelni és megbízni a döntéseiben, hiszen például a tavalyi fesztivál kedvenc sörét, a Dreher Hidegkomlóst idén júniusban bevezettük a kereskedelmi piacra is, és minden várakozást felülmúlt a teljesítménye a szezonban” – összegezte a tapasztalatokat Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere.