Itt az új Kispál és a Borz-dal, a Mocsár

Visszatérése óta már a második új dalát mutatja be a Kispál és a Borz, a márciusban megjelent Rózsaszín után itt a komorabb hangulatú Mocsár. A legendás formáció augusztus 27-én a Kispál on Orfűn lép újra színpadra, a tagok számos meglepetéssel készülnek a kétnapos rendezvényre.

A könnyedebb hangulatú Rózsaszín után ezúttal egy borongósabb, elvontabb dalt mutat be a Kispál és a Borz. A Mocsár a zenekar korai világát idézi Kispál András egyből felismerhető gitárjátékával valamint Lovasi András jellegzetes énekével és szövegével. „Megmenekültél, de jó neked!” – mondja nekünk Lovasi, aki nagy számokról, hangtalan Teslákról, tűzre pisálásról és lájkok nyomásáról is énekel, hogy végül a Mocsár egy 21. századi fanyar/magyar korképpé állhasson össze.

A Kispál on Orfűt augusztus 26-27-én tartják meg a Fishing on Orfű fesztivál otthonául is szolgáló Panorama Campingben. A szombati nap egy hét alatt telt házas lett, így már csak az első napra kaphatók jegyek, amelyen olyan produkciók lépnek fel, mint az Aranyakkord, a Csaknekedkislány, Beck Zoli, Bérczesi Róbert, a Platon Karataev két frontembere vagy Leskovics Gábor Lecsó. A pénteki nap fő fellépője a ’Kispál és a Lovasi’ lesz, akik zenekari felállásban játszanak Kispál-dalokat, ráadásul leginkább olyanokat, amelyek nem hangzanak el a másnapi ’nagy’ koncerten. Szombaton lesz ugyanis a visszatérő Kispál és a Borz-koncert, amelyen számos vendéggel (többek között Bräutigam Gáborral, a zenekar első dobosával) együtt lép színpadra a zenekar, a koncertet pedig Bodó Viktor rendezi. Aznap fellép még többek között a Galaxisok, a Ricsárdgír, az Analog Balaton, a Tudósok, A kutya vacsorája, a Kinopuskin, az Üllői Úti Fuck is. A Kispál on Orfűn lesz még a zenekar legkorábbi időszakát bemutató Kispál-fotókiállítás is, amely elsősorban a kor hangulatát, Pécs akkori egyetemi közegének legendás arcait, illetve a Kispál zenekar születésének körülményeit igyekszik majd bemutatni a fesztivál tetején elhelyezkedő LA Gardens borozóban. Az utolsó pénteki napijegyekre ITT csaphatnak le az érdeklődők.

A Kispál és a Borz tagjai már tavasszal egyértelművé tették: csak akkor látják értelmét az újrakezdésnek, ha vannak kreatív energiák és új dalok. A Kispál on Orfű után a zenekar folytatja új nagylemezének munkálatait, amely a tervek szerint tavasszal jelenik majd meg.

Fotó: Máté Péter