Red Alert 2

Sérthetetlen demolition Truck:
Építs jó pár (5-6) Demolition Truck-ot, és várd meg amíg az Iron Curtain maximumra töltodik. Vezesd a Tuck-okat az ellenséges bázishoz, és kapcsold be rajtuk az Iron Curtain-t. A Truck-ok nem fognak felrobbanni, csak a célállomáson.

A trójai busz:
Használd Jurij Mind Control képességét egy iskolabuszon. Szálj be öt katonával a buszba, és vezesd oket az ellenséges bázis közepére. A szövetségesek nem fogják loni a buszt, amíg ki nem szállnak belole. 

Távoli lövés:
Az utolsó elotti szövetséges küldetésben elég két atomrakétát kiloni a Kremlre, és már meg is nyerted a küldetést. 

Hogyan építkezzünk a játék elso szakaszában skirmish módban, ha meg akarjuk verni a gépi szövetségeseket?
Azonnal építsünk Const. Yard-ot, ne keressünk vele ércet. Kezdjünk el építeni egy eromuvet lehetoleg a Const. Yard-tól messzebb helyezzük el, a késobbiekben minden épületet szellosen építsünk. Húzzunk fel egy finomítót és egy barrackot. Jöhet a war factory, miközben a barrack termeljen 4 G.I.-t és 3 kutyát. A Const. négy sarkába tegyünk falelemet, így a gép az egészet körülveszi fallal. Helyezzük el a gyárat, lehetoleg mindentol távol, mivel a gép MINDIG arra dobja le az atomot. Jöhet a következo eromu, majd a repülotér. Ezután Gyártsunk 2 grizzly tankot és egy chrono miner-t. A minerre ne kattintsunk, hagyjuk, végezze a feladatát. A tankokat szórjuk kicsit széjjel. Építsünk egy ground cannon-t. Lehetoleg ne a térkép szélére helyezzük. Most letehetjük a repüloteret. Készülhet még egy eromu és finomító. Jöhetnek a Pariot rakéták és a Battle Lab. Innentol már kiépíthetjük egyéni stratégiánkat. 

Great Britain Skirmish Stratégia:
Használjuk (Deploy) az MCV-t és építsünk 2 eromuvet.Majd a Refinery és a Baracks is jöhet.5 GI és 6 Kutya megteszi.Gondoskodj a War Factory-rol és a Air Force Command HQ-ról.Építs 4 Harriert és 4 IFV-t! Akkó építs Battle Lab-et és Ore Purifiert.Majd 2 Sniper,1 Tanya és 2 Spy kell.Építs egy Grizzly tankot (meg egy Spy Sattelite Uplinket miután megvan a Weather Controll) és küldd el felderíteni egy kutyával mígnem meglesz az ellenfél bázis.Ekkor a 2 Spy vegye fel az ellenfél alakját.Ha lehet,akkor Szövetséges fajta legyen az ellenség.Küldd be az egyik spy-t a Battle Labba és a másikat a Barracks-ba.Ekkor lehet majd építeni néhány különlegességet.Majd használd Tanyát,a Snipereket és még néhány dolgot (pl.Chrono Legionnaire az IFVbe) + a Weather Storm-ot hogy elpuszítsd ellenfeleidet. 

Ha a Spy bemegy egy épületbe:
Spec.Épületek:  Iron Curtain,Nuke Silo,Weather Controll,Chronosphere. Egység: War, Factory,Barracks. Bármely: Bármelyik. Riválisa: A "bármely"-nek mindenféleképp a riválisa (pl.ALLIED - SOVIET). Szintén: A "bármely"-lyel azonos (pl.ALLIED - ALLIED). Elit: 3-as kitüntetés. Veterán: 1-es kitüntetés. Radarok: Air Force HQ,Radar Tower.

CheatCodeX