Pokoli Szomszédok

Rögtön leszögezném, hogy nem csak ezek a megoldások jok a feladatokra. Ezek inkább jo példák arra, hogyan lehet a küldetéseket 100%-os nézettségre kivitelezni. Igen, ezek valodi küldetések ádáz szomszédunk idegei ellen. Lássuk hát, hogyan is lehet tökéletesen véghezvinni szent célunkat. A bevezetö küldetések ismertetésétöl most eltekintenék.

AZ ELSÖ ADÁSIDÉNY:
1. AZ ELSÖ TRÉFA - Amint belépsz az elöszobába, kutasd át a fiokos szekrényt (késöbb fiok) és a fürdöben az orvosságos (orvosi) szekrényt. Menj a konyhába vezetö ajtohoz, és várd meg a szomszédot, mig végez a kukkolással. Amint kilép a szobábol, gyorsan ragasztozd be a távcsövet, kutasd át a hütöszekrényt (hütö), majd az ott talált tojást alkalmazd a mikrohullámu sütön (mikro). Tünj el a konyhábol, s várj a nappaliajtonál az elöszobában. Amint a szomszéd átlép a konyhába, menj fel, rakd be a fingopárnát a fotelbe és a tévé antennáját is "igazitsd meg." Siess vissza az elöszobába, és élvezd a show hátralevö részét.
2. A VASÁRNAP TÉVÉNAP! - Vedd ki a fürészt a fiokbol és a hashajtot az orvosi szekrényböl. Mikor a klotyopapirt is felvetted, rögtön tömitsd el vele a budit. Ezután menj a konyhaajtohoz, várj a kedvezö pillanatra (mikor éppen kilép a konyhábol a szomszéd), gyorsan rakd a hashajtot a sörbe, a hütöböl szedd ki a tojást és a mikroval kombináld. Sietve menj a nappali ajtajához az elöszobában, várd meg, mig a szomszéd kimegy. Hihetetlenül fontos a gyorsaság, mert a fürészelés sokáig tart, igy akkor kell ezt elintézned, mikor a tojás miatt a szomszéd tovább idözik a konyhában. A fürészelés végeztével nagyon gyorsan lépj le, bujj be az elöszobai szekrénybe, várd meg, mig a szomszéd beveszi magát a klotyora. Ekkor még a nappaliban intézd el a tévéantennát, és a szomszédot elkerülve (a fürdöböl az elöszobán át a konyhába megy sörért) várd ki a show végét.
3. SZÜLINAPI MEGLEPI - A fiokbol kivett filctollal fesd át a mama képét, majd a fürdöben szedd fel és helyezd is le a szappant és a klotyopapirt. Menj a nappaliba, várj. Vedd ki a tojást a hütöböl, és a kevés idö miatt várj még egy kört. Helyezd el a tojást a mikroban és a dinamitot a gyertyák közt, s amig ezekkel van a szomszéd elfoglalva, rakd be az egérfogot a postaládába. Ezután a szekrényben elbujva vagy a nappalibol nézheted a showt.
4. AZ ÉLET (NEM) EGY HABOSTORTA - Vegyed ki a fiokbol, az orvosi szekrényböl a dolgokat, valamint a szappant és a klotyopapirt, majd menj a nappaliba. Ha a szomszéd nincs a konyhában, vedd ki a tojást a hütöböl és a tejszinhabot cseréld ki borotvahabra. Menj a fürdöbe, a ragasztot az arcszesszel, a hajnövesztöt a dezodorral kombináld. Bujj el a szekrényben, várd meg, mig a szomszéd a fürdöbe megy, ekkor fesd át a mama képét a tollal, rakd le a szappant a konyhában, valamint a tojást a mikroban. Az eredményt a nappaliban várd ki.
5. A BOSSZU IS EGY SPORT - Vedd fel a tekéstáskábol a golyot, a fiokbol a tollat, a fürdöböl a szappant és a klotyopapirt. A papirt alkalmazd is, majd a nappaliban vedd fel a telefont, és firkáld össze a kottát. A toll megmarad, nem kell aggodni. Menj a konyhába, rakd le a szappant, a tojást és a sajtot vedd ki a hütöböl, elöbbit használd is el a szokott modon. Menj az ablakhoz, várj, mig a labda be nem esik. Gyorsan cseréld ki a tekegolyora, menj az elöszobába, fesd át a mama képét, a sajttal kend be a virágot, és siess a nappaliba. Mikor a mérges szomszéd éppen elkezdi letörölni szeretett anyukája képét, tárcsázz a telefonnal, majd már csak nézd végig a maradék showt.
6. A HIGIÉNIA-NAP - Vedd ki a fiokbol a dolgokat, a fürdöben vegyél fel mindent (szappan, habfürdögolyocska, hajnövesztö, klozetpapir), menj fel a nappaliba, majd a konyhában kutasd át a hütöt és a szemetesböl vedd ki az üres tejesüveget. Siess a fürdöbe, töltsd meg az üveget fürdövizzel, majd bujj el a szekrényben. Várd ki azt a kört, mikor a szomszéd elindul megnyitni a fürdöben a csapot. Kövesd, a nappalibol lépj a konyhába, ott helyezd el a tojást a mikroban és cseréld ki a tejesüveget a mixer mellett. Mikor a szomszéd belép a nappaliba, te fesd át a mama képét az elöszobában. A fürdöben rakd le a szappant, a törölközöt koszold össze cipöpasztával, a fürdövizbe önts hajnövesztöt. Gyorsan menj a nappaliba, ragasztozd össze a fényképalbumot, majd a habfürdögolyocskákat rakd a mézescsokok közé. Bujj el gyorsan az elöszobai szekrényben, persze ehhez gyorsnak kell lenni, különben elkap a szomszéd az elöszobában. Ha már látod, hogy nem érnél el a szekrényig, akkor a konyhábol menj le az elöszobába, mig a szomszéd fürdik. A szekrényben várd meg, mig a szomszéd felmegy nappaliba képeket nézegetni, ekkor gyorsan a klotyopapirt tömd a budiba, és bujj vissza a szekrénybe.

A MÁSODIK ADÁSIDÉNY:
1. EGY KIS MÜVÉSZET ANYUCI KEDVÉÉRT - Gyorsan szedd ki a konyhában a szemetesböl a banánt, majd a fiokbol a csavarkulcsot, az üzenötáblábol a rajzszögeket, az orvosi szekrényböl a folttisztitot és az ollot. Állj az elöszobai konyhaajtohoz. Mikor a szomszéd éppen kilépett onnan, buheráld meg a csavarkulccsal a motort és a rajzszögeket tedd a székre. Ezután !osonj! (jobb egérgombbal intézd a dolgokat) a nappaliba, vigyázz a papagájjal. Kézzel rontsd el a sámlit, majd osonj le az elöszobába. Várd meg, mig a szomszéd a konyhába megy, osonj át a nappalin fel a háloszobába. Vedd fel a magnéziumport az éjjeliszekrényröl, rögtön rakd is a fényképezö vakujába, majd rakd le a banánt az ágy végében. Az erkélyen vágd el a madárka kötelét az olloval, a folttisztitoval fujd össze a festményt, s bujj az ágy alá. Ha gyors voltál, csak ekkor esik le a szomszéd a sámlirol.
2. EGY SZÉP NAPOS DÉLELÖTT - Vedd ki gyorsan a fiokbol a cipökefét, majd siess a konyhába, a hütöböl vedd ki a mézet és a szemetesböl a banánt. Osonj át a nappalin fel a háloba, ott az éjjeliszekrényröl vedd fel az orvosi szekrény kulcsát és siess vissza az elöszobába (a nappaliban a papagáj miatt osonni kell). Szedd ki a rajzszögeket az üzenötáblábol, a fürdöben nyisd ki a kulccsal az orvosi szekrényt, igy megkapod a gyomirtot. A szomszéd fogkeféjét cseréld ki a cipökefére, aztán miközben az elöszobán sietsz át, helyezd a banánt a telefon elé. Mikor a szomszéd éppen öntöz, osonj a konyhábol a háloba és bujj az ágy alá. Ha a szomszéd ismét lement, ezuttal kávézni, az erkélyen gyorsan vedd ki a virágföldet a zacskobol, huzd le a napernyöt, szord a rajzszögeket a székbe, a mézet kombináld a napolajjal, valamint gyomirtozd be a kannában a vizet. Bujj vissza az ágy alá, s mig a szomszéd az erkélyen szenved, osonj a konyhába, a kávé helyett rakj virágföldet a tartoba, és bujj el az elöszobai szekrényben.
3. VOLT EGYSZER EGY KISMALAC - Menj a konyhába, a mexikoi szoszt vedd ki a hütöböl, a banánt a szemetesböl, aztán a nappaliban osonva szedd fel a kémikus készletböl a robbanékony folyadékot és a fotel mellöl a szupercsipös mexikoi kekszet, majd menj az elöszobába, s szedd ki a rajzszögeket az üzenötáblábol. Mikor a szomszéd éppen a konyhába lép, osonj fel a háloszobába, onnan siess az erkélyre, vedd fel a kaktuszt, helyezd rá az ébresztöorára, majd várj az erkélyen. Ha a szomszéd elaludt, osonva vedd el a malacketrec kulcsát, a chiliszoszt öntsd a protkotarto pohárba, és osonva távozz. Lopakodj a konyhába, ott rakd a chilis kekszet a madáreledelbe, a robbano folyadékot a cumisüvegbe, aztán nyisd ki a malac ketrecét a kulccsal. Az elöszobai nappaliajtonál várj a szomszédra, osonj ismét a háloba, ott rakd le a banánt az ágy végébe, és a rajzszögekkel alakitsd át az ágyat fakirfekhellyé. Az erkélyen várd meg a müsor végét.
4. FÖZÖCSKE, DE OKOSAN - Az üzenötáblábol szedd ki a rajzszögeket, az orvosi szekrényböl a sebbenzint és a növénynövesztöt, majd a konyhában a szemetesböl a banánt és a hütöböl az ecetet. Az elöszobábol kövesd a szomszédot osonva át a nappalin a háloszobába, persze egy légtér lemaradással, ott bujj el az ágy alatt. Mikor a szomszéd lemegy kajálni, buherd meg a háloban a poroltot, majd az erkélyen a permetezöbe öntsd bele a növénynövesztöt, a sörbe a sebbenzint és bujj ismét az ágy alá. Mikor a szomszéd éppen a grillezöt probálja oltani (már kivitte a hálobol a poroltot), helyezd le az ágy végébe a a banánt, siess le a nappaliba, ott osonva rakd a rajzszögeket a székre, az ecetet pedig a borba. Az elöszobában várd ki a szomszédugratás végét.
To be continued...