Mafia

Remélem, már mindenki beszerezte az idei ösz legnagyobb játékát! Remélem jo el is akadtatok benne. Ha igen, akkor itt az ideje, hogy elolvassátok ezt a cikket!

"Az egész ugy kezdödött, hogy éjjel fél 10 körül megálltam a taximmal pihenni a városban. Valahol a közelben felborult egy kocsi. Egy pillanat mulva megjelent két ficko. Az egyik fegyverét rámfogva követelte, hogy azonnal inditsam a taxit. Igy kezdödött munkám a maffiánál."

Egy ajánlat, amit nem lehet visszautasitani: Ennek a küldetésnek két megoldása van. Az elsö, és legbiztonságosabb, hogy miután beszállt a két tag, hajts a következö elágazásig. Itt lassits és egy kézifékes 90 fokos fordulattal jobbra kanyarodva állj meg a keresztezödés közepén. Várd meg mig az üldözö kocsi utolér. Nagyon lassan és minél közelebb kerüld meg a rád lövöldözö autot. Ilyenkor arra figyelj, hogy mind a két utasod tudjon tüzelni. Igy szépen körözve hamar ki lehet iktatni az ellenséges arcokat.
Ha ez nem jönne össze, van egy "nehezebb" megoldás is! Hajts egyenesen, mig a föutra érve kanyarodj jobbra ugy, hogy már majdnem a falnak ütközöl. Ha sikerül ugy kanyarodnod, hogy az ellenfél kocsi vagy melletted, vagy mögötted van, a vezetö lassu reakcioideje miatt nekimegy a falnak. Ha még mindig élnének, száguldj a föutcán egy villamossal szembe, ugyanazt a taktikát használva mint elöbb.
A sikeresen eltakaritott lövöldözök után kapunk egy cimet, ahova el kell szállitani utasainkat. Az utr elött ne felejtsünk el tankolni, mert viszonylag hosszu az ut. Innentöl könnyü dolog lesz, ha nem felejted el használni a térképet. Mondjuk nélküle is el lehet találni a cimre, csak kicsit több idöt vesz igénybe. Ez tapasztalatbol mondom! (Ezt a küldetést én térkép használata NÉLKÜL teljesitettem!)

"Megérkeztünk. Szoltak, hogy várjak a kocsiban. Bementek az épületbe. Nemsokára az egyikük kilépett az utcára, és jobb kezével keresett valamit. Talán fegyvert? Itt az ideje elhajtani! Nem, már ideért! Késö. Valamit elövesz a zsebéböl. Egy boritékot. Megköszöni a fuvart, és felajánlja, hogy bármikor gondom lenne, ök tudnak állást adni."

Menekülés 1-4: Ez egy nagyon egyszerü küldetés-sorozat. A lényeg, hogy idö alatt eljuttassuk utasainkat a kijelölt helyre. Térkép használatával könnyen megoldhato feladat.

"Egyszerre megjelent két ficko, és elkezdték szétverni a taximat. Nagy nehezen sikerült kikerülnöm a kezeik közül."

Menekülés 5: Mivel épp üldöznek és kocsidat is szétverték, ajánlom, hogy fuss Salieri bárjához. Mivel a térképed az autoban maradt, igy csak a kis nyilra támaszkodhatsz. Ja, és néha egy zöld nyil is megjelenik elötted, hogy ott kell lekanyarodnod. Az utvonal tehát a következö: Azonnal indulj el egyenesen az uton, majd az elsö elágazásnál fordulj jobbra (ahogy a zöld nyil is mutatja). Ezután fuss végig a sikátoron, majd keresztül az uton a bár irányába. egy szük helyen vedd az irányt jobbra, és figyelj a kihajto autora! Utána balra, fel a lépcsön, jobbra, majd megint balra. Le a lépcsön, egyenesen, majd jobbra le a lépcsön. Balra, majd az Oriental Beer-nél megint balra! Keresztül a sikátoron, majd balra, és már csak keresztül kell futnod a keresztezödésen, ahol Salieri bárja találhato.

"Miután Salieri emberei elintézték üldözöimet, bemutattak a család többi tagjának. Hol kapok fegyvert, kitöl kapok kocsit, söt, még Salierinek is bemutattak. Elsö feladatnak a takonak az autoit kellett elintéznem, akik az elöbb üldöztek."

Molotov-party: A feladat nem tul nehéz! Hajts Molieri bárjához, és a mellette lévö parkoloban verd szét baseball-ütövel a kocsikat. Ha ezzel készen vagy, hajst vissza Salierihez.

"A nagyfönök bevett a családba. Most épp védelmi pénzt megyek gyüjteni. Vincenzo-tol már kaptam fegyvert és Ralphy megmutatta, hogy kell elkötni egy Bolt B-t."

Tiszta rutin: A küldetés eleje nagyon egyszerü, csak a térképen kijelölt helyre kell autokáznod. Miután összeszedtük a városban a pénzt, a városon kivülre kell mennünk egy benzinkuthoz, melyet a térkép nem jelöl.

"Megérkeztünk a benzinkuthoz. Sam és Paul bementek a védelmi pénzért. Kis idö mulva lövések dörrentek el. Nemsokára kiesett az ajton Sam, és beküldött Paulért, hogy hozzam ki."

A szemben lévö ajto zárva, csak hátulrol lehet bejutni a házba. De mielött hátramennénk, löjük ki a mellettünk lévö sárga kocsi összes kerekét! (Késöbb majd rájövünk miért!) Induljunk el hátra. Ott egy kutya örzi a területet. Probáljunk meg észrevétlenül felmászni az emeletre, ha ez nem sikerülne, löjük le a kutyát. Miután beléptünk az ajton, forduljunk jobbra, és a szemben lévö ajtot nyissuk ki. Itt egy ember ül a WC-n. Löjük le és csukjuk be magunk mögött az ajtot. Vegyük fel a fegyverét és idözzünk el egy keveset a helységben. Nyissuk ki az ajtot, és ha szerencsénk van két tagot találunk a folyoson. Gyorsan löjük le, nem baj ha vesztünk az életünkböl. (Ha nincsenek a folyoson, akkor a földszinti folyoson lesznek!) Még ne menjünk le a lépcsön, hanem vagy (az ajtotol nézve) jobbra egy másik szoba. Ide menj be, és a fürdöben találsz a falon egy elsösegélyládát. remélem nem kell részletezni, mire jo ez. :-) Most már mehetsz a lépcsö felé. Itt guggolva haladj, mert a fal tulso oldalán 3-4 ember csak rád szegezi fegyvereit! Öld meg mind! A fehér trikost is! A bárpulttal szemben van egy ajto. Ott van Paul! Miközben probálod kivonszolni, valahogy ujjáéled a fehért trikos ficko. Öld meg mégegyszer! Ezután egy tag megprobálja ellopni nehezen megszerzett védelmi pénzünket. Beül a sárga kocsia, és elhajt. Pontosabban csak vánszorog, mivel kilöttük a kerekeit. Pattanjunk be a kocsiba és probáljuk leszoritani az utrol! Löjük le és vegyük fel a pénzt! Mér kész is a küldetés!

"Salierivel volt találkozom. Mesélt, hogy van egy ürge, akinek gyorsabb versenygépe van, mint az ö emberének. Valami versenyröl, gyors autokrol, és valami fogadásrol is beszélt."

Fair play: A feladat a következö. Rövid idö alatt el kell jutnunk a térképen kivülre esö versenypályára. tt már vár ránk a biztonságiör, aki felnyitja a sorompot, és elvezet egy versenykocsihoz. Szálljunk át abba és hajtsunk el a város tulso végében levö autoszerelöhöz, aki kicsit megbütyköli a kocsit. Miután ezzel végzett, hajtsunk vissza a garázsba. Ezután már csak vissza kell kocsikáznunk Salieri bárjába.

"Alig pihentem, máris csörgött a bárban a telefon, hogy menjek vissza minél elöbb a versenypályára, mert történt valami a soförrel, és nem tud versenyezni."

Azonnal fuss ki az épületböl, és szállj be a piros Schubert Six-be. Vedd az irányt ujra a versenypálya felé. Ott találkozol Frank-el, aki sok szerencsét kiván a versenyhez!

"Mit keresek én ebben az autoban? Nem is tudom vezetni!"

A következö rész a játék legnehezebb része. Egy autoversenyt kell megnyerned. Csak az elsö helyezéssel tudsz továbbjutni! Sok szerencsét! Folyt. köv.!