Világhódító útra indul a Green Day: Rock Band

Green Day: Rock BandA többszörös platinalemezes, Grammy® díjas Green Day együttes, a zenealapú játékok piacvezető tervezője, a Harmonix, a Viacom MTV Networks csoportjához tartozó MTV Games és a Reprise / Warner Bros. Records ma bejelentette, hogy a Green Day: Rock Band™ zenei videó-élményjáték,

 

 

mely a Green Day pályafutását és műfajteremtő albumait dolgozza fel, 2010. június 8-án jelenik meg világszerte Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszer (Microsoft), PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszer (Sony) és Wii™ (Nintendo) platformokra. 

A Green Day: Rock Band jóvoltából a játékosok a többszörös platinalemezes, Grammy® díjas Green Day együttes tagjaiként léphetnek színpadra, akik elindították a punk-pop másodvirágzását, és átmentették az amerikai rockzenét a 21. századba. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tré Cool digitális másait irányítva a játékosok átélhetik a Green Day történetét, beléphetnek az együttes média-archívumába, ahol száznál több gyűjtői fotóhoz és több mint negyven percnyi ritka vagy épp sosem látott videóanyaghoz (interjú-, próba- és koncertfelvételekhez) férhetnek hozzá.

A Green Day: Rock Band – melyben megtalálható a Harmonix díjnyertes The Beatles™: Rock Band™ játékban bevezetett háromszólamú vokális harmonizációs technológia is – negyvenhét számot bocsát a rajongók rendelkezésére, melyekből kirajzolódik az együttes egész eddigi története. Megtalálható köztük a „Brain Stew,” a „Jaded,” a „Hitchin’ a Ride,” az „American Idiot,” a „Wake Me Up When September Ends” és a „Boulevard of Broken Dreams.” is. Mind a negyvenhét szám korlátlanul exportálható, így a játékosok a Rock Band™, a Rock Band 2™ és a nemrég bejelentett Rock Band™3 játékban is használhatják őket!  Emellett a Rock Band Music Store-ban letölthető tartalomként szereplő hat Green Day szám is megnyitható, és szabadon bővíthető vokális harmóniákkal, látványelemekkel és exkluzív hangmintákkal.

A Green Day: Rock Band egyidejüleg jelenik meg Észak-Amerikában és Európában. A játék kompatibilis az összes Rock Band™ hangszer vezérlővel, és a legtöbb Guitar Hero® vagy harmadik fél által gyártott zene-videojáték perifériával és mikrofonnal.

A Rock Band sorozat új epizódja sűrített formában tartalmazza azt az energiát és szellemiséget, mely napjainkig több mint 50 millió Green Day album értékesítését tette lehetővé, az együttes turnéját pedig napjaink kihagyhatatlan látványosságai közé emeli. A Green Day komoly kritikai elismerést szerzett és számos díjat nyert, köztük a legjobb alternatív zenei előadónak járó Grammyt a Dookie-ért, a Legjobb Rock Album díját az American Idiotért és az Év lemeze díjat a nagysikerű „Boulevard of Broken Dreams”-ért. Tavaly a Green Day kiadta nyolcadik stúdióalbumát, a 21st Century Breakdownt a Reprise Recordsnál. Az album az első hét óta a Top 200, a Rock, az Aktív és Alternatív rock slágerlisták éllovasa, az alternatív adókon listavezető „Know Your Enemy” című száma, és elnyerte a legjobb rockalmumnak járó Grammy díjat is.