Újraindítják a Tomb Raider sorozatot

Eddig igazából csak pletykák voltak a következő Tomb Raider részről, most viszont már teljesen biztosak lehetünk abban, hogy érkezik és valóban újraindítja a történetet. A Game Informer janurái számában jelentek volna meg infók a játékról, azonban a szokásos módon jóakaróink most is megszerezték valahogy és megoszották velünk, a játékosokkal.

 

 

A hét elején a Square Enix és a Crystal Dinamics megerősítette, hogy a következő Tomb Raider újrakezdi a történetet. Ez mit is jelent? Gyakorlatilag azt, hogy felejtsünk el mindent, amit a híres sorozatról és Lara Croft-ról tudtunk. Nem csak történeti szempontból várható a megújulás tehát. A játék stílusa és menete is teljesen új lesz. A folytatás a korábbi részek előtt fog játszódni, mikor Lara még csak 21 éves és hajótörést szenved, majd egy szigetre vetődik, ahol a túlélésért küzd. A kiszivárgott infókból kiderül, hogy ez élelem és víz gyűjtögetését is jelenti majd. Valóban más lesz a játék, ez már ebből is látszik. Kapunk emellé egy teljesen nyitott játékmenetet, oda megyünk ahova akarunk és amikor akarunk. Persze, ha tudunk. A harcrendszer is alaposan meg fog változni, a megszokott célzási rendszert teljesen lecserélik (valljuk be, ennek mindenképp örülünk). Lesz majd egyfajta fejlődési rendszer is, a szigeten lesznek bázisok, ahol új képességekre tehetünk szert és különböző tárgyakat kombinálhatunk egy hatékonyabb fegyverré vagy éppen használati tárggyá.

Jobban belegondolva erre már szükség volt. Az évek során annyi egy kaptafára készült Tomb Raider játék jelent meg, amire semmi szükség nem volt. Ezeknek a minősége is sokat változott, a fejtörők egyre könnyebbek lettek, a történet pedig egyre rövidült. A grafika javulásán kívül tényleg nem hoztak szinte semmi újat már, ellaposodott a Tomb Raider saga. Persze kérdéses, hogy az új stílus mennyire fogja majd meg a sorozat rajongóit. Egyelőre kíváncsian várjuk a további infókat, ami alapján talán meg lehet majd válaszolni ezt a kérdést.

A megjelenésről sajnos még nem esett szó, csak némi pletyka volt egy 2011-es dátumról. A játék a három nagy platform mindegyikén (PC, PS3, XBOX360) elérhető lesz majd. Az újraindításhoz pedig kétség nem fér, jelzi ezt az alábbi megújult logó is.