Új játszható faj a Fallout Online-ban

Az Interplay közzétett már néhány Fallout Online-nal kapcsolatos anyagot, konkrétumra eddig viszont még nem került sor. Ez most megváltozott, megkaptuk az első játszható fajt. 

Nem, nem az emberről van szó. Mondjuk így nézve nem is az első, hiszen nyilvánvaló volt eddig is, hogy velük lehet majd játszani. Mindegy, a lényeg: itt vannak a ghoulok. A leírás szerint a faj tagjai a többieknél jobban élvezik elromlott dolgok javítását, leginkább a mérnöki dolgokat kedvelik és a kereskedést, ez viszont nem jelenti azt, hogy harcra alkalmatlanok lennének, abban is megállják majd helyüket. A játékot ghoullal kezdők két képességgel rendelkeznek majd már az elejétől fogva, ezek a Geiger Counted és a Complaint Department, emellett két egyedi tulajdonságot is választhatnak majd, a Radiant One-t és a Tech Wizard-ot. Hogy ezek mit takarnak? Ezt nem hozták nyilvánosságra, de a nevükből kiindulva azért lehet találgatni. Ráadásként még felszerelésük is jobb állapotban lesz általában a többiekénél. Habár harcban annyira nem lesz túl erős a ghoul, úgy tűnik ezt a hátrányát más téren hamar ledolgozza.

Az Interplay által közöltekből több konkrét információ nem derült ki, leginkább csak következtetni lehet dolgokra. Mint például, hogy a guild-eket guild-nek fogják hívni. Biztos infónak néz ki, hogy a Bethesda Fallout-jából megismert VATS rendszer nem kerül bele az Online-ba, helyette egy kifejezetten erre a játékra fejlesztett lesz majd.

A készítők nagyra céloznak a játékkal és sok újdonságot szeretnének belepréselni játékukba. A kockázat nagy és a játékosok is szkeptikusak. Sokan (jogosan) kételkednek abban is, hogy egyáltalán meg fog-e jelenni. Legtöbbük pedig, ha fizetős lenne maximum kipróbálná és így is szkeptikus a játék minőségével kapcsolatban. Ezt tekintve az Interplay-nek nagyon össze kell szednie magát, ha sikeres játékot akar a piacra dobni, a cég pénzügyi helyzetéből kiindulva pedig tényleg kérdéses, hogy sikerül-e majd.