PlayStation 3-ra is megérkeztek a Marvel szuperhősök

Marvell Pinball

PlayStation 3-on is megjelent a Marvel Pinball, így mostantól a Sony konzolján is részesei lehetünk a négy szuperhős – Vasember, Pókember, Rozsomák és Penge – különleges környezetben zajló kalandjainak. A Marvel Entertainment és a Zen Stúdió stratégiai együttműködésének eredményeként hamarosan újabb karakterekkel bővülhet a csapat.

Mindössze egy héttel az XBLA megjelenés után PlayStation 3-on is bemutatkozik a magyar Zen Stúdió legújabb fejlesztése. A PlayStation Networkön (PSN) mától elérhető Marvel Pinball önálló játékként, kizárólag digitális formában szerezhető be. A 4 asztalt tartalmazó Marvel Pinball látványvilágát és kihívásait közkedvelt képregényhősök – Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge – inspirálták. „Rendkívül sokan dolgoztunk azon, hogy a Marvel Pinball PlayStation 3 környezetben is tökéletesen visszaadja azt az atmoszférát, ami a Marvel karakterekre jellemző. Ennek érdekében az elmúlt másfél év során gyakorlatilag folyamatosan egyeztettünk a Marvel Entertainment képviselőivel, ugyanakkor kihasználtuk azokat az egyedi lehetőségeket is, amit a Playstation platform nyújt” – mondta Kigyóssy Zsolt, a Zen Stúdió ügyvezetője.

A Marvel Pinballban szereplő szuperhősök a Marvel karakterek eredeti hangján szólalnak meg, mozgásuk, viselkedésük, a hozzájuk kapcsolódó látványvilág és effektek mind az autentikus Marvel élményt szolgálják. A PS3 változatban ugyanakkor néhány egyedi funkció is megjelenik, így például a játékost a tábla lökdösésének hatására letiltja a rendszer, emellett a Marvel Pinball támogatja a Dualshock 3 kontrollert. Utóbbinak köszönhetően a rázós helyzeteket fizikai valójukban is átélhetik a játékosok. 

Újabb szuperhősök közösségi meghívásra

A Zen legújabb PS3-as fejlesztése az érdeklődők számára mindössze 7,99 euróért érhető el a PlayStation digitális értékesítő hálózatában, a PlayStation Networkön. A következő akcióhősök megjelenésére sem kell már sokat várni, a Zen Stúdió ugyanis szavazást indított a www.marvelpinball.com oldalon, hogy a játékos közösség véleményét kérje arról, hogy melyik Marvel akcióhőst látnák legszívesebben a Marvel Pinball első bővítményeként.

A PS3-on megjelenő Marvel Pinball legfontosabb jellemzői:

  • 4 Marvel-pálya: Négy aprólékosan kidolgozott asztal, számos kihívással és achievementtel. A pályák négy népszerű karakterhős – Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge - egyedi tulajdonságait és képességeit ültetik át a flipper világába.  
  • Közösségi játékélmény:
  • „Hot seat” többjátékos üzemmód: A játékosok egymást váltják az asztalnál, amely a játéktermek valódi élményét idézi vissza. A funkció csak lokálisan érhető el.
  • Szimultán, online többjátékos versenyek.
  • Részletes statisztikák: Az egyedülálló pontozási rendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok baráti körükben is versenyezzenek, és összemérjék egymással ügyességüket.
  • Személyre szabási lehetőség: A beállítások menüben a Marvel Pinball szinte bármely paramétere szabadon állítható – éppen úgy, mint egy igazi flippergépen!
  • 3D-s környezet: A háromdimenziós környezetnek köszönhetően még valódibb játékélmény! 
  • Kontroller funkciók: Vezérlőtiltás lökdösés hatására, Dualshock 3 vibrációs funkció támogatása. 
  • Fizikai szimuláció: A több éves fejlesztői munkának köszönhetően a golyó úgy gurul, pattog az asztalon, mintha valódi flipperen játszanánk, miközben a digitális játékélmény túlszárnyalja a hagyományos lehetőségeket.
  • Playstation Eye támogatás: A Playstation Eye segítségével a felhasználók játék közben videó chatelhetnek is.