Mount & Blade: With Fire and Sword bejelentés és trailer

A Taleworlds egy rövid nyilatkozatban bejelentette a Mount & Blade sorozat legújabb részét a With Fire and Sword névre keresztelt játékot. A középkorban játszódó játékokat kedvelők biztos találkoztak már a címmel, így azt is tudják nagyjából mire számítsanak, a fejlesztők ugyanis sokat nem árultak el.

Gyakorlatilag annyit tudunk a játékról, ami a trailerből kiderül. A 17. században foglal helyet a játék, a lőfegyverek, robbanószerek bevezetésének, elterjedésének idején. Sejthető hát, hogy ezeknek nagy szerepe lesz. A történetről is csak annyit tudunk, ami a lenti videóból kiderül, Nyugat- és Kelet-Európa háborúra készülődik egymással, a különböző népek pedig már most igen nehéz helyzetben vannak. Várhatóan a játékos célja lesz megnyerni a háborút választott népével. 5 európai állam valamelyikét lehet majd választani. Három különböző történet lesz majd a játékban, amik szerintem a különböző népekhez tartoznak, tehát például az oroszoknak és a franciáknak más a céljuk a háborúban így más történetet is kapunk hozzájuk. Ez azonban csak spekuláció, megerősítést a készítőktől nem kaptunk.

Nos nagyjából ennyi a rendelkezésre álló infó, hamarosan azonban várható némileg több, ugyanis a videó alapján még tavasszal meg fog jelenni a Mount & Blade: With Fire and Sword.