Megszorításokkal, de ingyenes lett a World of Warcraft

World of Warcraft

A korábbi hiedelmekkel ellentétben a World of Warcraft nem vált ingyenessé, mint a Lord of the Rings Online, vagy a Team Fortress 2, ellenben az ingyenes kipróbálás lehetősége nagy mértékben változott: mostantól a 20-as szint eléréséig ingyenesen játszható a játék.

Az eddigi 14 napos ingyenes, trial módszer helyett a World of Warcraft Starter Edition lép életbe, melynek értelmében azok, akik az online store-on keresztül vásárolják  meg a játékot, a 20-as szint eléréséig ingyenesen játszhatnak. Ennek elérése után természetesen életbe lép a “rendes” rendszer, azaz a gamecardok és a havi költségek világa.

Azonban a Star Edition néhány korlátozást is magában foglal: a játékosok maximum 10 aranyat szerezhetnek, a trade skillek maximális értéke 100 lehet, és az Auction House-on keresztül sem kerekedhetnek.

Továbbá nem érhetnek el publikus chat szobákat, nem csatlakozhatnak guild-ekhez, nem hívhatnak meg party-ba embereket, valamint 20-as szintnél nagyobb karakterek partyjaihoz sem csatlakozhatnak. A voice chat szintén nem lesz elérhető, valamint a Real ID lehetőségektől is meg lesznek fosztva.

A Star Edition mellett az alapjáték, valamint az első kiegészítő, a The Burning Crusade immár egyben érhető el, 20 dolláros áron. Azok, akik korábban megvásárolták az alapjátékot, ingyenesen hozzájuthatnak majd a kiegészítőhöz.

További újításként a Blizzard közzétette a 4.2-es patchet, közismertebb nevén a Rage of the Firelands-et, mely a változtatások és javítások mellett új elemeket is ad a játékhoz. Ilyenek a raid, az új questek, valamint az PvP szezon kezdete, néhány UI tweak, és néhány általános, osztályokat érintő frissítés.