Megfenyegették az EA igazgatóját!

Steve Bené az EA™ igazgatója a napokban felkereste az FBI-t, mivel állítása szerint a Cosa Nostra (az olasz maffia) többször is megfenyegette...

...hogy a nemrégiben kiadott nagysikerû Godfather (Keresztapa) címû játékuk bevételébõl részesedést követelnek. Steve Bené elmondta továbbá azt is, hogy a Rockstar North igazgatója elöre figyelmeztette, hogy ez történhet, mivel õt, még a Grand Theft Auto 3 (GTA 3). része elött hasonló célból megkereste a a Yakuza néhány embere (japán maffia). Ö nemet mondott, de a következö napon a titkárnöje hirtelen "eltûnt". Végül beleegyezett, hogy a bevétel 10%-át átadja. Az FBI megpróbált kapcsolatba lépni vele, de jelenleg a Bahamákon tartózkodik és tagadta, hogy bármi köze lenne a Yakuzához. (Hozzá kell tenni a GTA3 és a GTA: San Andreasban is végül a Yakuza oldalán játszunk.)
Az FBI már korábban is nyomozott ilyen ügyekben, de eddíg tanúk híján nemsok eredményt tudtak elérni.
Steve Bené komoly dilemma elött áll. Amennyiben úgydönt, hogy a bíróságon is vállalja a vallomását a Cosa Nostra ellen, úgy feltehetõen bekerül a Tanúvédelmi programba. Ezzel a lépésével viszont elveszítheti a cégét. Ha viszont nem tanúskodik és nemis fizet a maffiának, az élete is veszélybe kerülhet.