Megérkeztek XBLA-ra a Marvel szuperhősök

Marvel Pinball

A Zen Stúdió és a Marvel Entertainment szoros együttműködésének eredményeként mától elérhető a Marvel Pinball az Xbox Live Arcade hálózatán. A Pinball FX2 első kiegészítésének kidolgozottságát jól jelzi, hogy az asztalokon megjelenő hősök a Marvel karakterek eredeti hangján szólalnak meg.

Alig másfél hete, 2010. október 27-én debütált az Xbox Live Arcade-en a magyar Zen Stúdió legújabb fejlesztése, a Pinball FX2, és máris megérkezett az első, elképesztő izgalmakat ígérő kiegészítés. A mától DLC-ként elérhető, 4 vadonatúj asztalt tartalmazó Marvel Pinball látványvilágát és kihívásait közkedvelt képregényhősök – Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge – inspirálták. A több mint másfél évig tartó fejlesztés során a Zen Stúdió a Marvel Entertainmenttel szorosan együttműködve dolgozott azon, hogy a pályákon látható szuperhősök még a legkritikusabb képregényrajongók tetszését is elnyerjék. 

A kidolgozottság nem pusztán a karakterek megjelenésében, de az asztalon megvalósuló viselkedésükben, valamint a hangulatot tovább fokozó zene- és hangeffektusokban is megmutatkozik. A legapróbb részletekig átgondolt és megtervezett környezetet jól jellemzi, hogy a Marvel Pinballban szereplő hősök a Marvel karakterek eredeti hangján szólalnak meg. 

„Megtiszteltetés számunkra, hogy minden idők legkedveltebb képregényhőseivel dolgozhattunk. Rendkívül komoly erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy az egyedi képességekkel rendelkező személyiségek tökéletesen jelenjenek meg a Pinball FX2 platform első kiterjesztésében” – jegyezte meg Kigyóssy Zsolt, a Zen Stúdió ügyvezetője. „Minden Marvel Pinball asztalt egy-egy szuperhős köré építettünk fel, annak egyedi viselkedésével, tulajdonságaival, reakcióval, a kapcsolódó látványvilággal, hangokkal és zenével. Ahogy azt a Marveltől érkező visszajelzések is mutatják, sikerült egy olyan játékot létrehoznunk, ami igazán autentikus Marvel élményt nyújt” – mondta Kigyóssy Zsolt.

Hamarosan új szuperhősök is pályára állnak

„A Marvel Pinball megalkotásával a Zen Stúdió igazán lenyűgöző asztalokat hozott létre, melyek nem pusztán a cég számítógépes játékfejlesztés terén szerzett egyedülálló tapasztalatát bizonyítják, hanem a Marvel világa és a képregényhősök iránti szenvedélyét is. Így a képregényrajongók kedvenc karaktereiket egy új, nagyon izgalmas környezetben is viszontláthatják” – mondta TQ Jefferson, a Marvel Entertainment digitális médiacsoportjának játékokért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy ismét együtt dolgozzunk a Zen Stúdióval, és újabb Marvel karaktereket mutassunk be a Pinball FX2 rajongók számára” – tette hozzá TQ.

A Pinball FX2 kiegészítéseként most megjelent Marvel Pinball a közeljövőben további Marvel szuperhősökkel és persze képregénybeli ellenségeikkel bővül. A Zen Stúdió a www.marvelpinball.com oldalon már szavazást is indított, hogy kikérje a játékosok véleményét, melyik Marvel akcióhőst látnák legszívesebben a Pinball FX2 következő pályáján.

Zen legújabb fejlesztése az érdeklődők számára mindössze 7,99 euróért lesz elérhető az Xbox Live Arcade rendszerén.

A Marvel Pinball legfontosabb jellemzői:

4 új Marvel-pálya: Négy vadonatúj, aprólékosan kidolgozott, DLC-ként elérhető asztal, számos új kihívással és achievementtel. A pályák négy népszerű karakterhős – Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge - egyedi tulajdonságait és képességeit ültetik át a flipper világába.  A játékosok táblánként 50 Xbox játékpontot szerezhetnek. 

Közösségi játékélmény:

  • „Hot seat” többjátékos üzemmód: A játékosok egymást váltják az asztalnál, amely a játéktermek valódi élményét idézi vissza. A funkció csak lokálisan érhető el.
  • Osztott képernyős többjátékos üzemmód: A Pinball FX2 az első olyan flipperjáték, melyben osztott képernyőn, egyszerre több játékos is próbára teheti tudását. A multiplayer funkció lokálisan érhető el.
  • Szimultán, online többjátékos versenyek.
  • Részletes statisztikák: Az egyedülálló pontozási rendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok baráti körükben is versenyezzenek, és összemérjék egymással ügyességüket.
  • Személyre szabási lehetőség: A beállítások menüben a Marvel Pinball szinte bármely paramétere szabadon állítható – éppen úgy, mint egy igazi flippergépen!
  • 3D-s környezet: A háromdimenziós környezetnek köszönhetően még valódibb játékélmény! 
  • Fizikai szimuláció: A több éves fejlesztői munkának köszönhetően a golyó úgy gurul, pattog az asztalon, mintha valódi flipperen játszanánk, miközben a digitális játékélmény túlszárnyalja a hagyományos lehetőségeket.
  • Videó chat: Az Xbox Live Vision segítségével a felhasználók játék közben videó chatelhetnek is.
  • Demótáblák: A 4 új Marvel táblához demóverzió is készült, így az XBLA-n keresztül bárki ingyenesen kipróbálhatja a szuperhősök köré felépített lenyűgöző és izgalmas játékvilágot.
  • Pinball FX2 platform része: A Marvel Pinball a Pinball FX2 kiterjesztéseként jelenik meg. A platform automatikus frissítésének köszönhetően a Pinball FX2 tulajdonosok a lehető legegyszerűbben érhetik el az új asztalokat.