Magyar játék-eladási lista, 2010. 46. hét

Itt az új eladási toplista. A most rajtoló Need for Speed Hot Pursuit a második helyre tornázta csak fel magát, úgy látszik kell még idő a Black Ops uralmának megdöntéséhez, ami ezúttal is vezet PC-n, összplatformon egyaránt. A szintén most rajtoló H.A.W.X. 2 és a legújabb Harry Potter nem debütált ilyen szépen, de a PC-s top 20-ban azért benne vannak.

 

PC:

1. CALL OF DUTY: BLACK OPS
2. NEED FOR SPEED HOT PURSUIT
3. WORLD OF WARCRAFT PREPAID CARD
4. F1 2010
5. THE SIMS 3 LATE NIGHT
6. FIFA 11
7. COLIN MCRAE DIRT 2
8. MEDAL OF HONOR
9. ASSASSIN`S CREED 2
10. CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2
11. HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS PART 1
12. STARCRAFT 2
13. THE SIMS 2 BASE GAME
14. ASSASSIN`S CREED
15. WORLD OF WARCRAFT: WRATH OF THE LICH KING
16. STAR WARS: THE FORCE UNLEASHED SITH EDITION
17. CALL OF DUTY 4
18. GTA SAN ANDREAS (PG)
19. COUNTER-STRIKE 1: ANTHOLOGY DVD
20. H.A.W.X. 2

PC-n dominál az idei év FPS királyának több helyen kikiáltott játék, a Black Ops. Bár múlt héten még ezüstösebben csillogott a listán a WoW, ezt a hetet bronzzal zárja, hiszen a PC-s vonalon érthető okokból népszerű MMO-val még mindig sokan játszanak, főleg az új kiegészítő okán. No meg persze ajándéknak sem éppen utolsó. A Sims már az első rész idején is megtalálható volt a toplistákon. Nincs olyan hónap, hogy ne szerepelne, bár a dobogóról leszorult a múlt hét óta.

Összes platform:

1. CALL OF DUTY: BLACK OPS
2. NEED FOR SPEED HOT PURSUIT
3. FIFA 11
4. ASSASSIN`S CREED: BROTHERHOOD
5. F1 2010
6. WORLD OF WARCRAFT PREPAID CARD
7. KINECT SPORTS
8. MEDAL OF HONOR
9. HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS PART 1
10. THE SIMS 3 LATE NIGHT
11. ASSASSIN`S CREED 2
12. DANCE CENTRAL
13. CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2
14. COLIN MCRAE DIRT 2
15. STAR WARS THE FORCE UNLEASHED
16. THE SIMS 3
17. KINECTIMALS
18. STARCRAFT 2
19. THE SIMS 2 BASE GAME
20. ASSASSIN`S CREED

Az Electronic Arts a Need For Speed sorozat felélesztésére irányuló kísérletképp dobta piacra az új darabot, mely úgy látszik, beváltja a hozzá fűzött reményeket. Csúcsugrással a második helyre robbant be. A cég másik büszkesége a FIFA 11 elvesztette múlt heti ezüstérmes pozícióját, de még mindig dobogós népszerűségnek örvendhet. AN-Tec újoncának, az Assassins's Creed Brotherhood-nak megjelenését elég sokan várták, így érthető, hogy azonnal a top5-be került.

A Need for Speed sorozat korábbi tagjai iránt is megélénkült az érdeklődés, minden bizonnyal az új rész felkapottsága miatt. Sok játékos vágyik felfrissíteni emlékeit, hogy újult erővel vághasson neki a kihívásnak. Ebből kifolyólag az eheti listánkon óriási rendeződés alakult ki, egyedül a FIFA maradt biztos szereplő, mely 4 helyet lépett előre. Még a legalsóbb árkategóriákban is a Need for Speed dominál, az új rész megérkeztével értékzuhanás következett be korábbi részeknél, így a soványkább pénztárcával rendelkezők is beszerezhették legálisan kedvencüket.