Lassan összeáll a The Old Republic

Star Wars: The Old Republic

Bizonyára sokan feladták már reményeikt a Star Wars: The Old Republic-kal kapcsolatban. Én abszolút megértek mindenkit, hiszen 3 éve folyamatosan csak ígéreteket, és néha-néha 1-1 videót kapunk. Azonban minden évben egyre többet láthatunk, mint például a legújabb előzetes, mely már a játék motorjával készült, és a Sith-ek visszatérését mutatja be.

Az Imperial March és a Duel of Fates hallatán, valamint az egyszerűen zseniálisan komponált videó láttán pedig arra a 7 percre biztosan elfelejtjük ezeket a gondokat. Majd mielőtt megnyomjuk a Replay gombot, csak annyit kívánunk, hogy legalább fele ilyen jó legyen a játék, és már megérte a várakozást.

A felbukkanó fejvadász pedig zseniális, és még hasonlít is a fiatal Harrison Ford-ra - minusz a szakáll.

Természetesen nem csak a videóval érkezetek az E3-ra. A bemutató során először raid-ek vették fel a harcot az ellenfelekkel. Az biztos, hogy legalább 8 fős csapatokat alkothatunk, de várhatóan ennek többszöröse lesz a maximális létszám.

A harc mellett a ráncfelvarráson átesett felhasználói felület is bemutatkozott, valamint az in-game codex is napvilágot látott, mellyel folyamatosan nyomon követhetjük a küldetéseket, valamint a történet alakulását.

A bemutatón egy boss fight is helyet kapott, melyben a harcrendszerre nyerhettünk rálátást. Talán kicsit gyorsabban pörögnek az események, mint az előző részekben, de ez nem feltétlenül jelent gondot. A győzelemhez el kellett pusztítani a pajzsgenerátorokat, melyeket a megölt ellenséges trooperektől ellopott RPG-kel kellett megoldani. 

Sajnos a sok jó hír végére egy rossz hír is becsúszott: még mindig nincs hivatalos megjelenési dátum.