Ingyenes lesz a Path of Exile

Path of Exile

A Diablo harmadik részének árnyékából előlépett a Path of Exile, mely az azonos játékmenet mellett olyan csavarokat, újításokat tartalmaz, amik kellően egyedivé teszik a játékot ahhoz, hogy ne csak egy merő másolatnak lehessen tekinteni. Ráadásul a játék nem kényszeríti senkire rá az MMO játékmenetet, így mindenképp megérdemel egy esélyt.

Az előkészítés ugyanúgy zajlik, mint a Diablo-ban: a szokásos öt alap osztály közül kiválasztunk egyet, megalkotjuk karakterünket, majd belecsöppenünk az eseményekbe. Avatarunkat egérrel irányíthatjuk, utasíthatjuk támadásra, vagy szedethetjük össze vele az elhullajtott tárgyakat.

Ugyan a játék nem feltétlenül MMO, lehetőséget biztosít, hogy a játékosok a városokban csapatokba verődjenek, és onnan közösen induljanak kalandjaikra. Minden csapat számára egyedileg kerülnek generálásra a barlangok, így több alkalommal is bejárható ugyanaz a terület, mely minden esetben másként fog festeni.

Sajnos offilne játékmenetre nem lesz lehetőség, de a szervereken tárolt karaktereknek köszönhetően bárhonnan elérhetőek lesznek.

A harc egy az egyben olyan, mint a Diablo-ban, azonban a különleges képességek terén történt némi változtatás. A megszokott skill-fa helyett különböző gemeken keresztül lesznek majd elérhetőek a képességek, melyeket a fegyverek slot-jaiba illesztve aktiválhat a játékos. Az adott képesség a játékossal együtt fejlődik majd a szintlépések során. A módszernek köszönhetően nem lesznek kötöttek az adott osztályú karakter számára elérhető képességek, mindenki azt “tanulja meg”, amelyiket szimpatikusnak találja.