Hasznos funkciókkal bővül a PlayStation®4 az új, 4.00-ás frissítéssel

A Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) a mai napon bejelentette a PlayStation®4 (PS4™) soron következő, SHINGEN névre keresztelt Beta 4.0 verziószámú rendszerfrissítésének főbb funkcióit. A bétatesztelésben részt vevő játékosok a személyre szabható, letisztult felhasználói felület mellett kibővült közösségi és megosztási funkciókkal gazdagodhatnak.

A frissítés legfőképpen a PS4 felhasználói felületét érinti, amely a gyorsabb és átláthatóbb működés mellett új háttérbeállításokat, rendszer ikonokat és átdolgozott pop-up értesítési animációkat kínál a kifinomultabb és gördülékenyebb működés érdekében.

További változásokon estek át a Quick- és Share menük is, amelyek mindamellett hogy gyorsabban és egyszerűbben érhetők el, nem foglalnak túl sok helyet a képernyőn sem, így akár játék közben is böngészhetünk eddig elért összes trófeánk között.

Felhasználóbarát és testreszabható beállításokat kínál az alapjaiban megújult Quick menü, ahol a játékosok ezentúl nyomon követhetik online barátaikat, valamint külön parancsikonokba rendezhetik kedvenc funkcióikat, többek között a Community-t vagy a Broadcast-et is.

A megújult Quick menü olyan további hasznos funkciókat is kapott, mint az azonnali hozzáférés az Audio Sharing beállításokhoz streamelés közben, a játékok futtatása alatt is elérhető trófeagyűjtemény, valamint aktuális játékostársaink profiljának gyorselérése.

A Share menü mostantól automatikusan elmenti a leggyakrabban használt közösségi aktivitásokat, ezáltal a képernyőmentések és videók megosztása még gyorsabb és egyszerűbb lett. A játékosok immáron 140 másodpercnyi videoklipeket tölthetnek fel Twitter fiókukba (az eddigi 10 másodperc helyett), valamint egyenesen a Community falára tölthetik fel képernyőmentéseiket.

Ebben a frissítésben a játékosok részletes beállítási lehetőségekhez jutnak a Library alkalmazáson belül is, ahol egyszerűen nyomon követhetik játékra kész programjaikat, valamint teljes képet kaphatnak minden letöltött alkalmazásaikról az új Purchased Content lapon.

Míg a Purchased Content lapon minden letöltött béta, demo és teljes árú játékainkat követhetjük nyomon, addig a főkönyvtár már csak a telepített tartalmakat mutatja, ezáltal könnyebben tájékozódhatunk könyvtáraink, valamint telepített és telepítésre váró játékaink között.

A játékosok ezentúl saját mappákat készíthetnek a PS4 Content Launcher and Library könyvtáron belül, ahol dátum, telepítési állapot vagy vásárlási tranzakciók alapján rendezhetik kedvenc játékaikat. A szövegbeviteli mód segítségével könnyedén tallózhatnak a játékok és alkalmazások között egyaránt.

Nem maradt újítások nélkül a Trophy alkalmazás sem. Egyedi ikonjaiknak köszönhetően könnyebben elkülönülnek a többi trófeától a piramis alakú elrendezés élére kerülő különleges, ritka trófeák. A kíváncsi játékosok egy új funkció segítségével megtekinthetik a még meg nem szerzett és rejtett trófeák elnevezéseit és követelményeit egyaránt.

A frissítéssel elérhetővé válik az új Offline mód is, amelynek segítségével a játékosok internetkapcsolat nélkül is elérhetik a Trophy alkalmazást, ahol kedvükre böngészhetnek eddig elért eredményeik között.

Könnyedén tájékozódhatunk saját, vagy más játékosok által elért eredményekről a szintén a teljes átalakításon átesett User Profile-ban is, ahol összehasonlíthatjuk trófeagyűjteményünket más játékosokkal, valamint kedvenc játékainkból készített képeket is beállíthatunk profil háttérképként.

A végleges frissítésben később további funkciók válnak majd elérhetővé. További információért a SHINGEN béta 4.00-ás rendszer frissítésről kérjük látogasson el a http://www.playstation.com weboldalra.