GagaVille: A Zynga és Lady Gaga együttműködést hirdetnek

GagaVilleA Zyngától korántsem idegen a nagy nevekkel való szövetkezés. A social gaming óriása a múltban már több alkalommal indított közös projekteket olyan élvonalbeli zenészekkel és szórakoztató ipari vállalatokkal, mint Snoop Dogg, a Dreamworks, a Nickelodeon, a The Green Hornet és még sok más egyéb. Május 13-án azonban a Zynga egy minden eddiginél nagyobbként beharangozott húzással állt elő: szórakoztatásunkra leszerződtették Lady Gagát személyesen.

Lady Gaga már korábban is jó viszonyt ápolt üzleti kapcsolatai mellett a Zyngával, amikor  cég a Japán földrengés és tsunami áldozatai számára igyekezett pénzt előteremteni. Május 17-én azonban új közös munkáról rántják le a leplet.

Érkezik a GagaVille – egy szomszédos farm a FarmVille-en, melyet teljes egészében Lady Gaga és az ő imázsa inspirált. A GagaVille ennek megfelelően a jellegzetes Lady Gaga style-t fogja tükrözni, melyet már jól ismerhetünk a művésznő albumairól és videóiból is.

Valami ilyesmit várjunk a GagaVille-től: kristályok, unikornisok és bárányok motorbiciklin. A játékosok emellé exkluzív elérést kapnak a Gaga új lemezéhez, a “Born This Way”-hez még mielőtt az, a hónap során a boltokba kerülne. Így tehát május 17 és 19 között a játékosok minden nap unlockolhatnak egy eddig még soha ki nem adott tracket. Majd ezt követően május 20-tól 23-áig bizonyos újabb mennyiségű zenéhez férhetnek hozzá, beleértve néhány plusz különleges, bónusz remixet is.

Mindezek mellé az új 25 dolláros Zynga Game Card, mely a Best Buy-on keresztül lesz elérhető, extraként tartalmazza Lady Gaga új korongjának ingyenes letöltését is a játékhoz tartozó exkluzív bónusz dalokkal együtt, valamint különféle spéci “Gaga virtuális árucikkek” is kerültek a csomagba.

A Zynga és a művésznő társulása azonban még ennél is továbbterjed. A Zynga a RewardVille-en keresztül további tíz játékába szeretne Lady Gaga nevével fémjelzett virtuális termékeket kínálni. A játékosoknak tehát nem kell mást tenniük, mint bejelentkezni a RewardVille-be és zCoins-t váltani, melyért az exkluzív, limitált kiadású, Lady Gaga által inspirált, virtuális cikkek beszerezhetők a Zynga játékokhoz. A cég és az énekesnő emellett különböző versenyeket is szerveznek, melyek fődíjaként Gaga koncertek belépői kerülnek kiosztásra.

Nyilatkozatában Lady Gaga így kommentálta az eseményeket: “Szeretném együtt ünnepelni és megosztani a ‘Born This Way’-t az én kicsi szörnyeimmel egy olyan különleges módon, ahogy azt még soha, senki sem tette meg. A Zynga ehhez egy varázslatos helyet teremtett a FarmVille-ben, ahol a rajongóim a játék mellett elsőként hallhatják az új lemezt.”
A megegyezés hátterében mozgó összegek nem kerültek nyilvánosságra. Várható azonban, hogy a jövendőben többeken is kötélnek fognak állni a zene és szórakoztatóipar köreiből a Zynga kérésére.

Ennek egyik előjele például, hogy a social gaming óriása már régebben tárgyalásokat kezdeményezett a DreamWorks Animation vezetőjével, Jeffrey Katzenberggel, aki ezt követően a Zynga egyik vezető tisztségébe került, mutatván ezzel mekkora potenciál rejtőzhet Hollywood meghódításában.

Ahogy az már ez előtt is működött a DreamWorks és Katzenberg számos filmet és címet jutattak a Broadway-re, a televíziózásba, és a kereskedelembe, sőt a különféle üzleti megállapodások részeként a video játékokban is szerepet kaptak. Katzenberg szakértelme és hollywoodi kapcsolatai soha nem látott magasságokba emelhetik a Zyngát is a szórakoztatás világában.