Fable 3 DLC és PC-s megjelenés

A Fable 3 XBOX360-ra és PS3-ra már tavaly megjelent, az már akkor biztos volt, hogy a PC-s verzióra legalább fél évet kell még várni. Sokáig pontos dátum sem volt, csak azzal nyugtattak minket a készítők, hogy még 2011-ben piacra dobják. Szerencsére azóta változott a helyzet, megvan a végleges(nek tűnő) dátum, ami május 19.

 Egyértelmű, hogy mind a fejlesztők, mind a kiadó előnyben részesíti ennél a játéknál a konzolos változatot, ez abból is látszik, hogy XBOX-ra már meg is jelent az első letölthető tartalom, Traitor's Keep címmel. Az amúgy sem rövidke játékidő most körülbelül két órával fog meghosszabbodni. A DLC három új pályát tartalmaz, ezek a Ravenscar Keep, Clockwork Island és The Godwin Estate. Emellett négy új küldetés is elérhető lesz. Hősünk kinézetét is további különlegességekkel változtathatjuk egyedivé, melyeknek neve (ami a kinézetet is sugallja) Prisoner, Logan Soldier, Sand Fury, Prostitute. Bővül még a játék egy új fajjal, a Robot kutyával, rengeteg gyűjthető tárggyal, trófeákkal és achievementekkel is. A Fable Coin nevű Windows Phone 7-es játékkal pedig új fegyvereket is elérhetővé tehetünk. A DLC 560 MS pontba, azaz átszámolva körülbleül 2300 Ft-ba kerül, az X-BOX Live-ról pedig már le is tölthető.

Arról nincs hír, hogy ez a DLC PC-re elérhető lesz-e és ha igen, mikor. Abban azonban szinte biztosak lehetünk, hogy a játék megjelenésekor még nem. Sajnos ezen DLC-k készülése is csak azt mutatja, hogy a PC-s megjelentetés csak másodlagos szerepet kapott a cégtől, emiatt a május 19. sem egy halálbiztos időpont.