Ezio elhagyja Rómát és Olaszországot

Assassin's Creed

Az Assassin’s Creed Revelations-ben minden eddiginél impozánsabb városokba látogathatunk majd el a történet előrehaladtával. Maga mögött hagyva Rómát és Olaszországot, Ezzio világ körüli útra indul, melynek köszönhetően a játékosok új szemszögből láthatják majd a játék univerzumát.

Masyaf

Hasonlóan az első részhez, a Revelations története is Masyaf-ban kezdődik majd. Ezio az Assassin-ok erődjébe utazik, hogy megszerezze a tudást, melyet hajdan Altair birtokolt, de ehelyett azt látja, hogy a templomosok mindent feldúltak és megszállták a helyet.

Hősünk első látogatása során nem tudja befejezni a küldetését, de amint összerakja a kirakós minden részletét, vissaztér a városba, ahol várhatóan még több titkot tudhatunk meg az Assassin’s Creed világából.

Constantinople

Az ősi metropolisz lesz a Revelations eseményeinek fő színtere. Bár lehet, hogy Ezio a világ legjobb bérgyilkosa, de ebben a masszív és komplex városban ugyanolyan parányi és elveszett, mint egy hétköznapi ember. A helyi “szakmabéliektől” tanulva hamarosan megismeri a politikai vszonyokat, valamint a XVI. század kultúrális bölcsőjét.

A játékban a várost négy részre osztva találjuk meg: Constantin, Beyazid, Imperial és Galata. Mindegyik más-más vizuális megjelenéssel bír, a legszegényebb negyedektől a legfényűzőbb palotákig.

Cappadocia

A városokat elhagyva, a külső területeken gyakran találkozunk civilekkel, illetve templomosokkal. Cappadocia föld alatti erődítménye Ezio rendjének ősi ellenségeinek melegágya. A város mind a felszínen, mind alatta számos titkot tartogat a játékosok számára.

Rhodes

Bár a történet során Ezio nem feltétlenül utazik ide, a játékosok Rhodes utcáit a többjátékos módban fedezhetik fel igazán.

A 16. században a szigetet gyakorlatilag erőddé alakították a számos felépített palota és kastély segítségével.

A történelem során számos különböző hatalom igyekezett magáénak tudni Rhodes-ot, a Revelations idején épp az Ottomans-ok fogják ostromolni a falakat.