Darksiders 2, új karakterrel

Az első rész még meg sem jelent, a THQ Games már a 2. részről gondolkozott. Azonban az első sikeréig még nem volt hivatalos a dolog. Azóta már bejelentették a folytatást és most Danny Bilson ezt-azt el is árult róla.

IGDA Leadership Forum-on adott beszédében több részletet is elárult a készülő játékról, ezek közül legfontosabb talán, hogy a játszható karakter ezúttal nem Háború lesz. Azt viszont, hogy az Apokalipszis Lovasai közül valamelyik lesz-e nem erősítette meg, de utalt rá. „Apokalipszisből csak egy van, nem igazán tudnék mindegyik Lovasnak kreálni egyet.” – mondta Bilson, tehát valószínűleg a négy lovas egyikével fogunk játszani. Ez érdekes játékmenetet eredményezhet, hiszen mindegyikük egyedi és különböző képességekkel rendelkezik, így mindegyikkel más stílusban érhetjük el a célt. A folytatás nem az első rész megismétlése lesz egy kissé más sztorival. Bilson szerint franchise-t építeni csakis úgy lehet, hogy annak részei épülnek egymásra, tehát a Darksiders 2 az egyen fog alapulni, annak egyfajta továbbfejlesztett változata lesz. A jó, sikeres részeket ezúttal is láthatjuk majd, ami viszont nemtetszést váltott ki kihagyják. Az ilyenkor szokásos duma, nincs ebben semmi meglepő.

A megjelenésről még egy közelítő dátumot sem kaptunk, tehát a fejlesztés még elég korai stádiumban van, rövid időn belül többre nem kell számítani. Jövőre már lehet számítani információmorzsákra, ezekről mi is írni fogunk.