Batman: Arkham City - a börtönváros születése

Batman: Arkham City

A mai napon jelent meg a Batman: Arkham City előtörténetét elmesélő öt részes képregény-sorozatának első része, melyből megtudhatunk néhány részletet a Rocksteady gondozásában készülő folytatás történetét illetően.

Fél év telt el az Arkham Asylum-ban történtek óta, Joker pedig lassan, de biztosan haldoklik a Titan szérum mellékhatásainak köszönhetően. Úgy tűnik, az igazság végül utoléri a bohócjelmezbe bújt gazfickót.

Eközben, Arkham korábbi igazgatója, Quincy Sharp lett Gotham polgármestere, azonban egy titokzatos alak folyamatosan hipnotizálja. Az eddig látott részletek és információk alapján szinte biztosra vehető, hogy Dr. Hugo Strange áll a háttérben. Sharp kijelenti, hogy Gotham nem tűri meg a jelmezbe bújt igazságtevőket - Batman-t is beleértve.

Feltűnik a színen egy testvérpár, akik csak T&T-nek hívják magukat. Az Arkhamban történtek után találtak némi Titan szérumot, melyet saját magukon használtak, most pedig az új városháza felavatását akarják tönkretenni.

Miután felbukkannak az ünnepségen, folyamatosan egyeztetnek egy idegennel, aki nincs a helyszínen. A beszélgetések során prof-nak, illetve doc-nak hívják, így feltehető, hogy Hugo Strange-ről van szó. Miután Batman megjelenik, hogy megakadályozza őket tervük végrehajtásában, a gazfickók “doc” ilyen esetekre szánt megoldásához folyamodnak - összeérintik a kezeiket, majd felrobbannak. 

A robbanásban 300 ember veszti életét, hatalmas anyagi kár keletkezik, valamint Quincy Sharp háborús zónává deklarálja Gotham-et. Gordon embereit félreállítva saját biztonsági erőit felhasználva falat húz a város köré, börtönné alakítva ezzel Gotham-et.

Ezzel megszületik Arkham City.