Angry Birds a weben, a WebGL és a Chrome hozzájárulásával –megjelent!

Angry Birds

A szerdai napona a Google I/O konferencián, a Rovio vezérigazgatója, Peter Vesterbacka bejelentette a nagysikerű Angry Birds webes változatát. Vestrerbacka elmondása szerint ez bizony egy olyan esemény, melyre akár még a tavaly esztendő során sem lett volna lehetőség, bezzeg most! A grafikus technológia fejlődése a Chrome operációs rendszerében oly mértékű volt, hogy immár 60 fps futtatására is képes. Az Angry Birds pedig immár elérhető a Chrome Web Store-ban.

Az Angry Birds új verziója támogatja mind a Canvas-t, mint pedig a WebGL-t. Emellett a teljes játék elérhető offline is a Google Chrome cache használatával. Vesterbacka együttérezve a légibetegekkel megjegyezte: ez bizony majd sokkal elviselhetőbbé teszi az internetkapcsolat nélküli repüléseket.

Természetesen a webes verzióból sem maradhatnak ki az extrák: akadnak csakis a Chrome-on keresztül elérhető különleges pályák.

Az Angry Birds új változata emellett már támogatja az új in-app kifizetési rendszert, melyre a Google különös hangsúlyt fektet a Chrome-ban. A továbbiakban lehetőség nyílik a Mighty Eagle kiegészítő in-game beszerzésére, amint az átutalási rendszer életbe lép. Az Angry Birds új verziója pedig már rögtön a bejelentés után elérhetővé is vált.