Angry Birds a Chrome-ra máris hackelve, minden pálya nyitva áll

Angry Birds Chrome

Hát, ha valami, ez igazán nem tartott sokáig. Az Angry Birds frissen megjelent Chrome verzióját alig néhány órával megjelenése után már feltörték, így minden pályát szabadon elérhetünk. Az egyébként webfejlesztéssel foglalkozó, Wes Bos-nak támadt az a komoly potenciállal rendelkező ötlete, hogy egy finom kis változtatást hajtson végre a web cache- en, majd ezt követően nem sokkal már egy működő hackelés volt a kezében. 

Bos elmondása szerint valóban nagyon hamar meglelte a hackeléshez vezető helyes utat, így máris elérhetett minden pályát, beleértve a speciális Chrome különkiadás darabjait is.

“Magam sem hittem, hogy ilyen gyorsan elérhettem mindent, egészen a speciális pályákig. Így íme, egy kis segítség, ha kíváncsi vagy, mit tud a Chrome Angry Birds, csak illeszd be a böngésző címsorába a következőket: “

És, igen, itt vannak a kódok melyeket Bos közrebocsátott azoknak, akik el szeretnék érni valamennyi pályát, ahogy azt már ő is mondta: címsor, Ctrl+c, Ctrl+v, majd pedig jó szórkozást!

javascript: var i = 0; while (i<=69) { localStorage.setItem('level_star_'+i,'3'); i++; } window.location.reload();

Ám ha mégis vissza szeretnénk váltani az összes pálya blokkolására, akkor ezt érdemes használni, ugyanezzel az eljárással:

javascript: var i = 0; while (i<=69) { localStorage.setItem('level_star_'+i,'-1'); i++; } window.location.reload();

Bos a továbbiakban kifejtette hogyan is jutott el a sikeres hackeléshez, melynek kulcsa a Rovio által említett apróság, miszerint a HTML5 LocalStorage-ét használták a játék cache-éhez.

“Ha megnyitod a Web Inspector-t a Chromeban, akkor rögtön megláthatod, hogy a score és a csillagok vezetésére localstorage-et használnak. Ez a mi szerencsénk, ugyanis ez azt jelenti, hogy a setItem() használata, mind a hetven szinthez gyors hozzáférést biztosít. “

Aki tehát nem szeretné végigjátszani, mind az összes unalmas kezdeti pályát, annak csak javasolni tudjuk Bos hackjét.