Age Of Empires Online – Ősszel megérkezik

Age of Empires Online

Újabb ingyenesen játszható, ám mégis minőségi játékot ajánlhatunk a kedves olvasótábor figyelmébe. Ezúttal a kiszemelt darab a Microsoft szépen csöndben elveszett Age Of Empires sorozatának felélesztésére tett kísérlet. Jellemzői közé tartozik a szintlépés alapú játékmenet, emellett alapvetően nem kell fizetnünk sem érte, noha a paid-for-DLC elvet valló fejlesztés már hellyel-közzel pontos kiadási dátumot is kapott, az idei év őszére.

A Gas Powered Games segítségével fejlesztett játékban kezdésként a görög és egyiptomi népeket kapjuk, valamint az első kiegészítést, a Defense of Crete-t, amelyben, a ránk törő ellenség ismétlődő hullámain kell majd átverekedni magunkat.

A pénztárcánkhoz csak akkor kell nyúlnunk, ha a többi néppel is szeretnénk kipróbálni, vagy esetleg egy kicsit módosítanánk az egységek kinézetén, vagy más játékmódokra is kíváncsiak vagyunk. Mivel a valódi bevétel a DLC-kben van, bízhatunk benne, hogy a felhozatal tartalmas lesz, így akár teljesen testreszabhatjuk a játékot. Más kérdés, hogy ez mennyiben fogja érinteni a játék egyensúlyát.

Akad azonban egy jó hír azok számára, akik gondban vannak, ha válogatásra kerül a sor. Nos ezúttal nekik sem aggódni: számukra találták ki a retail verziót, ahol egy kisebb összeg ellenében megkaphatják egy csomagban a DLC-ket az őszi startnál. Én a beta alapján még nem vonnék le messzemenő következtetéseket, ám egy próbát azért bizonyosan megér majd.