A bin Ladent elfogó csapat is felbukkan a Modern Warfare 3-ban

Call of Duty

A Modern Warfare széria mindig is fiktív történeteket hordozott, de számos, valós eseményre is hivatkoztak a játéban. Nem lesz ez másképp a harmadik részben sem, amelyben az Osama bin Laden-t elfogó Navy SEAL csapat is említésre kerül majd.

Az Activision nyilván azt reméli, hogy ezzel a húzással nagyobb figyelmet kap majd a játék, és több példányt adnak majd el, de ugyanakkor megütheti a bokáját, ha nem megfelelően kezelik a kérdést.

A Kotaku által megszerzett hanganyagokban hallható az alábbi mondat:

“Seal Team Six was sent in but they lost half their team on infil. We need to strike fast before the Russians can launch a counterattack.”. Azaz:

“A hatos Seal Team-et küldték, de a csapat fele elesett a rajtaütés során. Gyorsan kell támadnunk, mielőtt az oroszok ellentámadásba kezdhetnek.”

Azonban az valószínűtlen, hogy a játékosok belecsöppennek a bin Laden elleni akcióba - egyrészt rövid az idő egy ekkora küldetés integrálásához, valamint az Infinity Ward sosem tett ennyire való élethez közeli jeleneteket játékaiba.

Másrészt a stúdió már a Modern Warfare 2-ben is készített néhány ellentmondásos jelentet, mint például az orosz mészárlás. Elképzelhető tehát, hogy később, egy DLC formájában a játékosok is átélhetik, milyen lehetett megölni a világ legveszélyesebb emberét.