2010 legjobbjai - Szerintem

Mass Effect 2

Következzen egy lista, melyben összefoglalom, melyek voltak 2010 legjobb játékai, újdonságai szerintem. Igyekeztem kifejteni, miért az adott játékra, újdonságra esett a választásom, illetve az általam és kollégáim írt hosszabb hangvételű teszteket is belinkeltem.

Venetica

Nem igazán lehetett arra számítani, hogy a Venetica jelen lesz a legjobbak között 2010-ben (sokak szerint nem is lett ott) de végül csak odakerült. Pofás grafika, hangulatos zene, de nem emiatt érdemelte ki azt, hogy jó játéknak nevezzük. A sztori sablonosnak tűnhet, de pár kisebb részletétől eltekintve nem egy újabb rókabőr, a játék főszereplője, Scarlett pedig kifejezetten a jobb főszereplők közé sorolható. A játékmenet ugyan nem hozott újítást az akció-szerepjáték világába, de hozta, amit kellett, remekül lehetett haladni (bár az első főellenség tényleg frusztrálóan nehéz volt). Szóval nálam belefért a legjobbak közé.

Medal of Honor

A MoH visszatért és megújult. A grafikára azért nem vesztegetek sok szót, mert nem attól lesz egy játék kiváló vagy pocsék. A játékmenetre panaszunk nem lehetett, illetve csak egy, rövid volt. A játék fő erőssége egyértelműen a multi (bár nem a kezdetekben) és a Tier 1 játékmód, de nem szabad szó nélkül hagyni a mesterlövészes részeket. Negatívumai kisebbek, mint például a rövid single mód, a Tier 1 módban a videók alatt is fut az óra, de ezek ellenére ő is bekerül a jobbak közé.

Kinect - Kinect Sports - Dance Central – JoyRide

Az év legnagyobb szenzációja volt egyértelműen a Kinect megérkezése és hamar nagy népszerűségre tett szert, amit már a BGS-en való bemutatása is jelzett, amikor az összes Kinectnél nagy sor állt, hogy kipróbálhassák, nem lehetett azt csinálni, hogy „na jó most van 1-2 szabad percem, gyorsan kipróbálom”, mert 1-2 percen belül nem lehetett a gépig eljutni. A Kinect legjobbjai egyértelműen a Sport, a Dance Central és a JoyRide. Nem nagyon van annál jobb, mint amikor fociban bevarrod a győztes gólt az utolsó pillanatban a barátodnak amire megkapod a „visszavágót akarok, ez csalás” felkiáltást.

Egyértelműen, vitathatatlanul a legjobbak között van a Kinect.

Need for Speed Hot Pursuit

Az NFS feltámadt hamvaiból és jobb, mint régen volt (szolídan sablonszöveg :D ). Újra dübörög az adrenalin, ez a játék visszaadta a sorozatból kiábrándultak hitét, hogy ismét van kiváló árkád (akinek meg szimulátor kell az ne az NFS-nél keresgéljen) autóverseny. Rengeteg autót kaptunk, vérpezsdítő üldözések mindkét oldalon, látványos pályák. Az üldözés adja a játék igazi sava-borsát, amikor megmutatod a Lambós nagymenőnek, hogy ez a te placcod, itt neki nem fog babér teremni. Negatívuma a túl sok időmérő pálya, ennyi messze nem kellett volna. 2010 legjobbjai között abszolút helye van.

...and the winner is...

Mass Effect 2

Shepard parancsnok visszatért, hogy újra megmentse a világot és mindezt stílusosan. Mindenki izgatottan várta a megjelenést azok után, hogy mindenkiben ezek az érzések kavarogtak az első igazi trailer után: „Akkor most Shephard halott, de akkor most ki lesz, mi lesz?” Majd megkaptuk a választ, hogy halott, de visszatért. A főszál ugyan rövid, de annál jobb, és a mellékküldetések se annyira sablonosak, mint az első részben. A csapattársaink pedig egyenesen zseniálisak voltak, kidolgozottak, és nehézzé tették a választást közöttük. Bár nálam azért volt abszolút kedvenc (meglepetésre nem Miranda a kedvenc): Mordin, folyamatosan pofázik valamit, leállítani nehéz (ahogy jellemezte Kelly: koffeinnel telepumpált hörcsög) és az amikor majd kiestem a székből az volt amikor elkezdett énekelni. Ez az a játék ami egyértelműen 2010 legjobbja volt, még annak ellenére is, hogy az év elején jelent meg, de még annyi idő se volt elég arra, hogy valaki letaszítsa a trónról.