Worms: Reloaded

Worms: ReloadedVisszatért a régi Worms élmény! A 3D-s folytatásokra sokan panaszkodtak, hogy nincs meg ugyanaz a játékérzés, mint az Armageddon-ban, vagy a World Party-ban. Nekem nem volt bajom azokkal sem, bár az első irányítása és kamera kezelése finoman szólva hagyott némi kívánnivalót maga után. De most ne azokról beszéljünk. Nézzük, milyen is lett az új, ismét régi Worms, a Reloaded.

Első indításkor máris felajánlja a játék, hogy készítsük el a csapatunkat. Több tutorial ablakot kell bezárni, mint ahány kattintást igényel a folyamat - ez egyébként a tutotrialokban is megjelenik, ami kifejezetten idegesítő. Nem értem, miért feltételezik, hogy életünkben nem láttunk 2D-s Worms-öt. Na mindegy, túltettem magam rajta viszonylag hamar.

Nos, a tutorialok, amennyire lehetnek, annyira szájbarágósak. És unalmasak. Többet magyaráz a gép, mint amennyi idő megcsinálni a feladatokat. De 100 aranyat kapunk, ha szánunk rá kb. 15 percet, szóval miért ne. Újításokra ne számítson senki.

A megszerzett aranyunkon a boltban vehetünk különféle extrákat: fegyvereket, küldetéseket, sírköveket, stb... Akadnak vaskosabb árúak is, de a legtöbb 100 arany körül mozog.

A kampány 35 pályából áll, melyből az első ötöt sikerült nagyjából 10 perc alatt teljesíteni. Itt kicsit el is ment a kedvem az egésztől. Ekkor néztem meg, mit tud a Warzone rész. Itt már jobban kell taktikázni, valamint az AI is ügyesebben céloz. Aki szereti, ha rendesen visszalő a gép, annak ez jobban fog tetszeni.

Néhány fegyvert modernizáltak, akad pár új is, például a Dragon Ball nevű - ez leginkább a Fire Punch-ra hasonlít szerintem. Külön kiemelném, hogy a játékba került magyar hang is, így kukacaink saját nyelvünkön szólogatnak be, ha úgy akarjuk. Bár eléggé zavar, hogy a kör elején mindig a "Bomba jön!" felkiáltás hangzik el, amikor semmit nem is csináltam még.

Összességében nem panaszkodom, bár az újra rajzolt kukacok elég csúnyák és satnyák lettek. Szinte biztos vagyok benne, hogy a lan party-k egyik állandó szereplője lesz a játék, főleg, hogy különösebb berhelés nélkül is elindult a 64 bites Windows 7 Ultimate-en.

Gépigény:

  • OS: Windows XP/Vista/7
  • Processzor: Intel Pentium 4 @ 1.5 GHz / AMD Athlon XP 1500+
  • Memória: 1 Gb
  • Merevlemez: 2 Gb szabad hely
  • Videó memória: 128 Mb
  • Videókártya: nVidia GeForce 4 Ti 4200
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis
  • DirectX: 9.0
  • Billentyűzet
  • Egér

Mint látható, nem kell neki házi atomerőmű, valamint a telepítés sem tartott tovább 1-2 percnél. Hiányoznak az ilyen régi játékok, amikor 10 perc alatt már a játék sűrűjében voltunk, és nem a szükséges 42Gb szabad helyet próbáltuk összekaparni a HDD-n. A Worms: Realoaded mindenképp megállja a helyét elődei között. Egyszerű, aranyos, hangulatos.