Big Mutha Truckers

Gondolkoztatok már azon, milyen lehet egy kamionos mindennapi élete? Csupa unalom. Egyik városbol elszállitja a rakományt egy másikba, onnan megint egy másik cuccot egy harmadik városba, és igy tovább...

Közben meg hosszu, unalmas kocsikázás a sztrádán (vagy egy elkerülö uton, ahol a népek tüntetnek a kamionok ellen :-) ). Ez az egyik oldal. De ott a másik (a sötét!!! :-) ), amiröl még nem beszéltünk! Utközben ellophatják a rakományt mindenféle motoros bandák, mehetünk bárokba, száguldozhatunk kedvünkre, hisz miénk a legerösebb járgány az uton! Remélem kedvet kaptatok egy kis fuvarozásra!
Az Eutechnyx programozoi (eutektikum forever!) elkészitették ennek a vérbeli stratégiai munkának, a játék változatát. :-) Na jo, csak vicceltem! Nem kell elhinni! Ez egy arcade autos játék, ahol egy kamionnal kell minél több profitot termelnünk. (Mikor ezt a cikket irom, még nem probáltam ki a kampány opciot, csak a "pénzgyüjtögetös" opcioval játszottam. Ezért a történet és az ehhez kapcsolodo dolgok elemzését most kihagyom. A több szerkesztö szerint (Blade, Ethan) nem valami vagy szám a kampány.)
A menürendszer felépitése hagy maga után kivánnivalot. Kicsit ugy éreztem, mint a régi DOS-os idökben, amikor még nem volt szükség egérre. (És nagyon emlékeztet az uj Knight Rider játékra.) Most félreértés ne essék, nem a felépitésével van bajom, mert azt jol eltalálták, csak kicsit nehézkes a mozgás benne.
Uj játék kezdésénél több szereplö közül is választhatunk. Ök a Mama gyerekei. Mindegyik karakter egyedi kamionnal rendelkezik, de ha ez nem lenne elég, festethetünk magunknak a trailerre saját logo-t is!
A játék grafikája önmagában türhetönek mondhato. Igaz nem egy Need for Speed, de egy-két jo ötlettel nagyot dobtak rajta. Példának emliteném a belsö nézetet. Himbálozo CB-rádio, szendvics, stb. Azért találhatunk elég sok hibát is. Ilyen például, mikor padlogázzal nekimegyünk a falnak (szalagkorlátnak), és egyszerüen csak visszapattanunk rola.
Idövel fejleszthetjük is a kamionunkat. Vásárolhatunk rá mindenféle extrát. Nagyobb benzintartályt, trailert, jobb fékeket, stb.
Essen még szo a zenéröl, melyet a Grand Theft Auto 3. részéhez hasonloan oldottak meg. Többféle rádioállomás között választhatjuk ki a nekünk megfelelöt. Természetesen mindegyik csatorna illik a játék hangulatához, mely nagyot emel a játékon.
Összefoglalva a program minden kamionos lelkületü játékost kielégithet, bár egy idö után unalmassá válhat. Akinek kevés szabadideje van, és azt valami pörgös játékkal szeretné elütni, annak nyugodt szivvel ajánlom a programot. De ha inkább rám hallgattok, ezekben a szép nyári napokon inkább kimentek a friss levegöre! - Persze a laptopot ne hagyjátok otthon! :-)