Red Alert 2

Sérthetetlen demolition Truck:
Építs jó pár (5-6) Demolition Truck-ot, és várd meg amíg az Iron Curtain maximumra töltodik. Vezesd a Tuck-okat az ellenséges bázishoz, és kapcsold be rajtuk az Iron Curtain-t. A Truck-ok nem fognak felrobbanni, csak a célállomáson.

A trójai busz:
Használd Jurij Mind Control képességét egy iskolabuszon. Szálj be öt katonával a buszba, és vezesd oket az ellenséges bázis közepére. A szövetségesek nem fogják loni a buszt, amíg ki nem szállnak belole.

Távoli lövés:
Az utolsó elotti szövetséges küldetésben elég két atomrakétát kiloni a Kremlre, és már meg is nyerted a küldetést.

Hogyan építkezzünk a játék elso szakaszában skirmish módban, ha meg akarjuk verni a gépi szövetségeseket?

Azonnal építsünk Const. Yard-ot, ne keressünk vele ércet. Kezdjünk el építeni egy eromuvet lehetoleg a Const. Yard-tól messzebb helyezzük el, a késobbiekben minden épületet szellosen építsünk. Húzzunk fel egy finomítót és egy barrackot. Jöhet a war factory, miközben a barrack termeljen 4 G.I.-t és 3 kutyát. A Const. négy sarkába tegyünk falelemet, így a gép az egészet körülveszi fallal. Helyezzük el a gyárat, lehetoleg mindentol távol, mivel a gép MINDIG arra dobja le az atomot. Jöhet a következo eromu, majd a repülotér. Ezután Gyártsunk 2 grizzly tankot és egy chrono miner-t. A minerre ne kattintsunk, hagyjuk, végezze a feladatát. A tankokat szórjuk kicsit széjjel. Építsünk egy ground cannon-t. Lehetoleg ne a térkép szélére helyezzük. Most letehetjük a repüloteret. Készülhet még egy eromu és finomító. Jöhetnek a Pariot rakéták és a Battle Lab. Innentol már kiépíthetjük egyéni stratégiánkat.

Great Britain Skirmish Stratégia:
Használjuk (Deploy) az MCV-t és építsünk 2 eromuvet.Majd a Refinery és a Baracks is jöhet.5 GI és 6 Kutya megteszi.Gondoskodj a War Factory-rol és a Air Force Command HQ-ról.Építs 4 Harriert és 4 IFV-t! Akkó építs Battle Lab-et és Ore Purifiert.Majd 2 Sniper,1 Tanya és 2 Spy kell.Építs egy Grizzly tankot (meg egy Spy Sattelite Uplinket miután megvan a Weather Controll) és küldd el felderíteni egy kutyával mígnem meglesz az ellenfél bázis.Ekkor a 2 Spy vegye fel az ellenfél alakját.Ha lehet,akkor Szövetséges fajta legyen az ellenség.Küldd be az egyik spy-t a Battle Labba és a másikat a Barracks-ba.Ekkor lehet majd építeni néhány különlegességet.Majd használd Tanyát,a Snipereket és még néhány dolgot (pl.Chrono Legionnaire az IFVbe) + a Weather Storm-ot hogy elpuszítsd ellenfeleidet.

Ha a Spy bemegy egy épületbe:
Spec.Épületek:  Iron Curtain,Nuke Silo,Weather Controll,Chronosphere
Egység:         War Factory,Barracks
Bármely:        Bármelyik
Riválisa:       A "bármely"-nek mindenféleképp a riválisa
                (pl.ALLIED - SOVIET)
Szintén:        A "bármely"-lyel azonos (pl.ALLIED - ALLIED)
Elit:           3-as kitüntetés
Veterán:        1-es kitüntetés
Radarok:        Air Force HQ,Radar Tower

Támadó      Védekezo    Épület          Eredmény
Allied      Allied      Battle Lab      Chrono Commando
bármely     bármely     Radarok         Radar Szabotálása
bármely     bármely     Spec. Épületek  Visszaszámlálás Újrakezdése
SOVIET      ALLIED      Battle Lab      Chrono Ivan
ALLIED      SOVIET      Battle Lab      Crazy Commando (v 1.6)
bármely     riválisa    Egység          Egységlopás
bármely     szintén     Egység          Néhány azonnal Elit egység
SOVIET      SOVIET      Battle Lab      Yuri Prime + v 1.6:Plasma Drone
bármely     bármely     Refinery        Pénzlopás
bármely     bármely     Eromu           90 mp-ig no energy