Tökéletes társ a kalandok során: a Samsung bemutatja a GALAXY S4 Active vízálló okostelefont

Samsung Galaxy S 4 Active

A Samsung Electronics bemutatta a GALAXY S4 Active-ot, amelyet azon felhasználók számára terveztek, akik környezetük aktív felfedezése közben is szeretnének kapcsolatban maradni a világgal.  „A GALAXY S4 Active a GALAXY sorozat legújabb tagja, amelyet kifejezetten azon aktív felhasználók számára terveztünkk, akik imádják a természetet” – mondta JK Shin, a Samsung Electronics IT és mobilkommunikációs divíziójának igazgatója és elnöke.

„A GALAXY S4 innovatív funkciói mellett az Active számos olyan igazi áttörést jelentő designelemet is megkapott, amelyek révén a készülék aktív környezetben is tökéletesen használható, és így kiváló társ az utazásokat, valamint felfedezőutakat kedvelők számára” – tette hozzá JK Shin.

Maximális strapabírás

Az ilyen dinamikus életstílus igényeihez igazodva a GALAXY S4 Active-ot úgy alakították ki, hogy a felhasználók a természet felfedezése és az ott gyűjtött tapasztalatszerzés közben is kapcsolatban maradhassanak ismerőseikkel. 

A GALAXY S4 Active minősített por- és vízállóságának (IP67*) köszönhetően többé nem kell otthon hagyni a készüléket, ha hosszabb időt töltünk a strandon, vagy porosabb környezetbe megyünk kirándulni. A tökéletesen szigetelt kialakítás távol tartja a port, és véd a víz okozta károsodástól 1 méteres vízmélységig, akár 30 perces időtartamra is. A GALAXY S4 Active vízálló fejhallgató csatlakozása révén kalandokkal teli helyzetekben is ugyanúgy használhatjuk a fejhallgatónkat, mint ahogy azt normál körülmények között tennénk. Miközben a vadvízi túra minden pillanatát rögzítjük, vagy nagyszerű víz alatti képeket készítünk az úszómedencében, a készülék egyedi konstrukciója lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy olyan lenyűgöző pillanatokat is megörökítsen, amelyre korábban nem volt lehetőség hagyományos okostelefon használatával. 

 (* Az IP kód a szilárd idegen tárgyak behatolása és a víz károsító hatása ellen nyújtott védelem nemzetközi jelzése. Az IP68 jelenti a legmagasabb szintű biztonságot)  

Még több élmény a megnövelt teljesítménynek köszönhetően

Az aktív életmódhoz nagyon sok energiára van szükség, a GALAXY S4 Active pedig hosszan tartó, igen intenzív felhasználói élményt kínál. 

Az 1,9 GHz-es négymagos processzor és a 2600mAh kapacitású akkumulátor révén a GALAXY S4 Active a legmegerőltetőbb feladatokkal is könnyedén és nagy pontossággal küzd meg. A készülék gyönyörű 5,0”-os full HD TFT LCD kijelzője (443 PPI) lenyűgöző színeinek és elképesztő felbontásának köszönhetően a szem akkor sem fárad el, ha hosszan játszunk a legújabb játékokkal, vagy órákon át videókat nézegetünk. A „Glove Touch” funkcióval pedig a hideg időjárás sem jelent hátrányt, mivel a kijelzőt kesztyűn keresztül is tökéletesen lehet kezelni.    

A 8 megapixeles hátoldali kamerával a felhasználók út közben is könnyedén megoszthatják színes élményeiket. A GALAXY S4 Active „Aqua Mode” elnevezésű egyedi kamera funkciója még jobb minőséget és tiszta képet biztosít a víz alatti képek és videók készítéséhez. A készülék oldalán található hangerő-szabályozó gomb kamera funkciógombként is használható, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan megnyithassák a kamera alkalmazást, s így a fénykép vagy a video a kellő pillanatban készülhessen el. Továbbá, a hangerő-szabályozó gomb hosszabb ideig tartó megnyomásával a kamera hatékony LED lámpává alakítható át, ezzel is támogatva a rossz fényviszonyok között, illetve az éjszaka folytatott tevékenységeket. 

Még gazdagabb és teljesebb élmény

A GALAXY S4 Active-ot a GALAXY S4 népszerű funkcióit is magában foglaló egységes kezelőfelülettel látták el.  

Az „S Travel” utazási és helyi információt, valamint javaslatokat kínál az ismeretlen környezetben való problémamentes élményszerzés érdekében. Az „S Translator” a külföldi utazást is könnyebbé teszi azáltal, hogy biztosítja számunkra az e-mailek és SMS-ek azonnali szöveges vagy hangos fordítását.

A kamera kezelőfelületét úgy tervezték meg, hogy az értékes pillanatokat könnyen és még egyedibb módon lehessen megörökíteni, és megosztani a sorozatkép készítési funkciók révén. Ezek között van például a „Drama Shot” opció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felvételeket folyamatos time-lapse módon tekintsék meg, illetve a „Sound & Shot” opció, amely egyedi módon rögzíti a képet és a hozzá tartozó hangokat, s a megörökítendő pillanatot teljes élményt nyújtó vizuális/audio formátumban rögzíti. A „Story Album” funkció a GALAXY S4 Active-val készített fotókat a készítés ideje, a földrajzi koordináták vagy egy speciális esemény szerint gyűjti össze. A „Group Play” funkcióval pedig lehetővé válik a különféle zenék, fotók, dokumentumok és játékok egyszerre és több különböző eszközön történő kezelése, így például a GALAXY S4-en, a GALAXY S4 minin, a GALAXY Mega 6.3-án és a GALAXY Mega 5.8-on is. 

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szemmozgásuk révén irányítsák a képernyőt. Ez azt jelenti, hogy filmnézés közben a video lejátszás leáll, ha levesszük a szemünket a készülékről, és újraindul, ha ismét a filmre összpontosítunk, ezzel pedig készenléti időt takarít meg számunkra, és nem kell időt pazarolnunk a film visszatekerésével. Az „Air View” funkcióval már úgy is megtekinthető az e-mailek tartalma, hogy egyszerűen csak a képernyő fölé visszük az ujjunkat, amivel időt takarítunk meg, és adatforgalmat sem generálunk. Az „Air Gesture” segítségével csak egy csuklómozdulatra van szükség, ha zeneszámot akarunk váltani, fel- vagy le szeretnénk görgetni egy weblapon, illetve fogadni szándékozunk egy bejövő hívást. Az „S Health” alkalmazással személyes egészségügyi statisztikákat hozhatunk létre. Ha az S Health kiegészítőkkel együtt használjuk, akkor nyomon követhetjük a pulzusszámunkat, súlyunkat, alvásmintáinkat és egyéb személyes adatainkat az egészséges életmód szellemében.

Bővített tartalom és szolgáltatások

A GALAXY S4 Active versenyképes tartalmakat és szolgáltatásokat kínál ahhoz, hogy bárhol és bármikor megtapasztalhassuk a még teljesebb mobil felhasználói élményt. 

A „Samsung Hub” használatával a felhasználók különféle zenékhez, videókhoz, könyvekhez, játékokhoz és tartalmas oktatóanyagokhoz férhetnek hozzá. A magazinok stílusát követő gyönyörű kezelőfelülettel a felhasználók egy sor szolgáltatást böngészhetnek végig, s egyszerűen vásárolhatnak tartalmakat, és kezelhetik azokat az egyedi Samsung fiókjuk segítségével. A felhasználók a TV-jüket is irányíthatják a Samsung WatchON alkalmazással, amely a televíziót, a set-top boxot és a DVD lejátszót is kezelni képes távirányítóvá alakítja át a GALAXY S4 Active-ot. A „ChatON” egy másik egyedi funkció, amely csoportos csevegést, médiamegosztást, valamint új és kreatív módon történő kapcsolattartást tesz lehetővé különböző mobile készülékeken készített képek, kézzel készített rajzok és ábrák felhasználásával. A készülék tartalommegosztó képességének továbbfejlesztését jelentő „Samsung Link” használatával a felhasználók különböző Samsung digitális eszközökön tárolt tartalmakat oszthatnak meg, illetve szinkronizálhatnak.   

A GALAXY S4 Active nyártól lesz kapható, először az Egyesült Államokban és Svédországban. Három színben vásárolhatjuk majd meg: szürke (Urban Grey), kék (Dive Blue) és narancssárga (Orange Flare). A színválaszték az adott piac függvénye. 

A GALAXY S4 Active a Samsung 2013-as GALAXY & ATIV premierjén Londonban mutatkozik be először.