Samsung Galaxy Grande: nagy kijelző, közepes erő

Samsung Galaxy Grande

Újabb taggal bővült a Samsung Galaxy család, méghozzá a dual SIM-es Grande-val. A telefon korábban már felbukkant mende-mondákban, azonban a cég a mai napon hivatalosan is bemutatta a világnak. Külsőre gyakorlatilag a Galaxy S 3-mat idézi minden tekintetben, azonban a kijelzője egy árnyalattal nagyobb, illetve a felbontása is alacsonyabb. Mondjuk úgy, hogy nagyjából egy belépő szintű phablet.

Az 5"-os kijelző a kissé szokatlan, mindössze 800×480 pixeles felbontással rendelkezik, amely alatt egy két magos, 1.2GHz-es processzort találunk 1GB RAM társaságában. A belső memória mérete 8GB, amit tovább bővíthetünk microSD kártyával. A hátoldali kamera 8, az előlapi 2 megapixeles, az üzemidőről pedig a 2.100mAh-s akkumulátor gondoskodik. A Grande Android 4.1.2-vel érkezik.

Mint már a bevezetőben is említettem, a telefon első körben dual SIM-es változatban lesz elérhető (GT-i9082), amelyet valamikor később a hagyományos változat is követ majd (GT-i9080). A megjelenés pontos dátuma valamint az ár jelenleg nem ismert, de a specifikációk alapján egy 80.000, maximum 90.000 Forintos árat tudnék reálisan elképzelni a két SIM-kártyás változatért.