Régi ismerőst hoz vissza a Galaxy S 4 frissítés

Samsung Galaxy S 4

A Samsung Galaxy S 4 bemutatását követőe sokan panaszkodtak arra, hogy a 16GB-os modell esetén a tárhely közel felét megeszi a rendszer. Sammyék megígérték, hogy megpróbálnak valamit tenni az ügy érdekében, aminek eredményeként a ma megjelent frissítés két dolgot is teszt: először is felszabadítottak 80Mb-ot, másrészt visszahozták a Google által elhagyott SD kártyás megoldást.

Az Android 4.1 bemutatását követően ugyanis lába kélt az App2SD funkciónak, azaz az alkalmazások SD kártyára mozgathatóságának. A Samsung most visszahozza ezt, ami mindenképp megoldást jelent a tárhely problémára.

A frissítés emellett egy új, HDR videó felvételt biztosító kamera appot, Smart Pause kapcsolót, néhány átdolgozott ikont és egy félig átlátszó statusbart is tartalmaz, plusz egy secure boot opciót az About Phone menüpont alatt.

Az új firmware jelenleg németországban bukkant fel és a GT-I9505-ös modellekre érhető el - ezt forgalmazzák nálunk is. Aki nem akar várni, az máris letöltheti és flashelheti a SamFirmware jóvoltából.