[FRISSÍTVE #3] Lencsevégen @ MWC 2012

Android with Camera  (MWC 2012 Hands-on videos)

Rendhagyó post következik, igazi vegyes saláta formájában: mint a cím is mutatja, itt fogjuk összegyűjteni az idei Mobile World Congress-en készült hands-on videókat, az átláthatóság kedvéért. A post folyamatosan frissül, így érdemes többször is visszanézni a nap folyamán. Természetesen az MWC után készül majd egy összefoglaló is, de addig is itt lehet majd megtekinteni a legújabb telefonokat.

FRISS #3

Ezúttal a Huawei újdonságaira vetünk egy pillantást, melyekről a mai nap érkezik részletes beszámolónk. Annyit azonban már most elárulhatok, hogy a specifikációk alapján lehet, hogy nem csak nagyképűségből állítják, hogy a világ leggyorsabb telefonja és tablete érkezik tőlük.

Emellett vessünk egy pillantást az új HTC Sens-re is, amely immár a 4-es verzió, és az Ice Cream Sandwich fölött fog futni. Bár engem a világból ki lehet kergetni ezekkel a felületekkel, azt nem tagadom, hogy funkcionalitásban sikerült összekapniuk magukat a srácoknak.

FRISS #2

Lehet, hogy nem a legütősebb telefon, már ami a specifikációkat illeti, de a Galaxy Beam azért mégis valami különlegeset nyújt. A Samsung új Androidja beépített projektorral rendelkezik, mely akár 50"-os felületre is képes kivetíteni a kijelző tartalmát, ennek segítségével pedig a tűzfalakon is Angry Birds-özhetünk akár. Vagy az autósmozi élményét is visszahozhatjuk. De nézzük működés közben:

Maradunk továbbra is Samsungéknál, akik bemutatták a tavalyi telefon-tablet hibrid, a Galaxy Note 10"-os változatát is. Hamarosan érkezik róla részletes beszámolónk, addig pedig nézzük, hogyan is működik nagyban:

FRISS

Térjünk vissza a HTC-hez, hiszen a One S nem az igazi nehézsúlyú bajnokuk idén. Itt a One X, amely négy magos, Tegra 3 CPU-val lett felszerelve, emellett 4.7"-os HD LCD kijelzővel, valamint NFC chippel is büszkélkedhet. Talán a telefon egyetlen igazi hátulütője (a bloatware halom mellett) a nem cserélhető akkumulátor, amire már a Motorola RAZR esetén is sok panasz volt. Mindenesetre kétségtelen, hogy az idei év egyik meghatározó telefonját tisztelhetjük a személyében.

Kezdjük is, első fellépőnk a HTC One S.  A két magos Snapdragonnal szerelt processzorral ellátott telefon 4.3"-os kijelzőt kapott, qHD felbontással. A 16GB-os belső tárhely mellett 1GB RAM található benne, valamint Bluetooth 3.0, a koktél többi része a már megszokott összetevőkből áll.

Másodikként nézzük a Sony Xperia NXT család első tagját, az Xperia S-t. Bevallom, videón sokkal tetszetősebb, mint a képeken, bár még mindig nem tudok megbékélni azzal a kis papuccsal az alján. A 4.3"-os kijelző mellé egy két magos, 1.5GHz-es CPU társul, 720p felbontással, és a cég saját Reality Display technológiájával felvértezve. A hátoldalon egy 12 megapixeles kamera található, míg az előlapi 720p videók rögzítésére képes. A HDMI csatlakozó, valamint a tekintélyes, 32GB-os belső tárterület mellett NFC is található a telefonban.

Maradunk a Sony-nál, és következik az NXT család középső tagja, P: bátyja elette előle a spenótot, így neki csak egy két magos, 1GHz-es CPU jutott, valamint 16GB belső memória, és 4"-os kijelző. Szerencséjére azonban az NFC és HDMI tálból még időben tudott markolni, így kisebb méretei ellenére is kellemes adottságokkal bír.