Kukázzunk tovább: itt van minden új Google app a Nexus 5-ről

Nexus 5

A Google Experience Launcher után ideje kipróbálni a többi Google alkalmazást is, ami a Nexus 5-tel előtelepítve érkezik. Ismét szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ezek kifejezetten az új Nexusra lettek optimalizálva, szóval valószínűleg lesz egy-két hiba, de a miért ne próbáljuk ki őket. Az egyszerűség kedvéért mindent feltöltöttünk Mega-ra, így gyorsan és mindenféle captcha és hasonló hülyeség nélkül le lehet tölteni az appokat, háttereket.

A legfontosabb változás a Hangouts-ot érte, ami mostantól az SMS-eket is kezeli. Természetesen továbbra is el lehet dönteni, hogy milyen alkalmazást akarunk erre a célra használni, plusz az app első indításkor felajánlja, hogy be akarjuk-e kapcsolni ezt a funkciót. Ezt követően külön szekciót kap a beállítások között, míg a sima Hangout beállítások is számos funkcióval bővültek. Lehetőség van smiley formájában beállítani, hogy milyen hangulatunk van épp, illetve a profilképet is innen, egyszerűen cserélhetjük. A Hangout és az SMS értesítések külön-külön testreszabhatóak. Végül, de nem tuolsó sorban egyetlen kattintással meg tudjuk osztani, hogy hol vagyunk, ami kapóra jöhet, ha valaki késésben van - vagy hozzám hasonlóan állandóan eltéved.

A kamera is rengeteg frissítést kapott, kezdve az új felülettel, ami valahogy mindig egy erősen suta része volt a rendszernek. A képernyő bármely pontjára hosszan nyomva felbukkan egy félkör alakú menü, ahol az ujjunkat a kívánt opcióra húzva újabb lehetőségek jelennek meg, amolyen lépcsőzetes rendszerben. Lefelelé húzva tudunk visszafelé lépkedni a menüben. Ugyan a galéria is frissült, néhány animáción kívül nem láttam semmi újat, amit eddig ne tudott volna.

Új GMail és E-mail is van, de az előbbinél sem látok sok változást, míg az utóbbit soha nem is használtam. Ugyanígy a Keep frissítése sem hoz sok változást, bár mintha gyorsabb lenne. A gyári óra új verzióját pedig nem sikerült telepítenem, de az annyira nem izgat, hogy foglalkozzak vele. Gondolom előbb le kéne törölni a mostani verziót. Új Calendar is van.

Az új Google Keyoard azonban tartalmaz egy új funkciót, ami igen hasznos: swipe-olás közben a space-re húzva az ujjunkat szóközt illeszt be, szóval mostantól fel sem kell emelni az ujjunkat két szó között. Végül pedig itt vannak a gyári hátterek a Nexus 5-ről.

A teljes mappa tartalma itt érhető el:

Google Nexus 5 (Folder Link)